30.06.2023

Oh’Green versterkt haar positie door de overname van de Pelckmans tuincentra in Turnhout en Lommel

Aarschot, 30 augustus 2023

Oh'Green, de toonaangevende tuincentrum keten met 13 winkels, kondigt de overname aan van de 2 Pelckmans tuincentra gelegen in Lommel en Turnhout. 

 Na de eerdere overname dit jaar van het tuincentrum “Les Pieds dans l’Herbe” gelegen in Frameries (Bergen) is de groep trots te kunnen aankondigen dat zij deze 2 zeer performante tuincentra overneemt. Met deze strategische overname bevestigt Oh'Green zijn streven om klanten ieder seizoen niet alleen hoogwaardige planten en tuinbenodigdheden te bieden, maar ook inspiratie, lifestyleproducten en deskundig advies op maat. Dit om zo thuis van meer dan alleen groen te kunnen genieten. De toevoeging van deze winkels stelt Oh'Green in staat om een nog breder publiek te bereiken in de regio’s Limburg en de Kempen.

 In 1977 legde Jan Pelckmans de basis van de Pelckmans tuincentra, oorspronkelijk een kwekerij. Doorheen de jaren specialiseerde en diversifieerde de groep zich door toevoeging van nieuwe categorieën zoals interieur- en tuindecoratie, seizoenartikelen en vijvertoebehoren. Doorheen de jaren zijn deze tuincentra uitgegroeid tot zeer performante winkels in de sector. Daarnaast is Pelckmans ook online een sterk presterende speler.

De 2 broers, Rudi en Tom Pelckmans, zullen aan boord blijven en een belangrijke rol spelen in de verdere exploitatie van de Pelckmans winkels. Zij zullen eveneens hun expertise delen met de teams van Oh’Green. CEO Alain Hellebaut “Deze overname is voor de groep Oh’Green en de Pelckmans winkels strategisch zeer belangrijk. Mits deze overname breiden we ons marktaandeel verder uit. Hierdoor zullen wij absoluut schaalvoordeel en synergie kunnen bewerkstelligen, en dit in het voordeel van al onze stakeholders. Hiernaast optimaliseren wij onze winkeldekking en kunnen wij klanten nog beter bedienen”. 

De Pelckmans winkels zullen verder onder de Pelckmans merknaam blijven exploiteren. Rudi en Tom Pelckmans “Wij blijven onze klantenbelofte trouw en zijn overtuigd dat door deze overname onze sterktes nog beter kunnen uitgewerkt worden. Het zal interessant zijn om kennis te delen tussen beide merken en het beste van 2 werelden bij mekaar te brengen.” 

Deze overname markeert een boeiende periode van groei binnen Oh'Green. 

Over Oh'Green

Oh'Green is hét referentie tuincentrum in België, waar de klant centraal staat en waar "Thuis genieten, met meer dan groen" het motto is. Met een breed assortiment aan planten en bloemen, tuin- en interieurproducten, alles voor je huisdier, inspiratie en deskundig advies, streeft Oh'Green ernaar om het leven van klanten groener en aangenamer te maken. Oh'Green, zet je leven op groen! De Oh’Green groep heeft nu meer dan 125.000m² planten, bloemen, tuin, dier, interieur, decoratie, kerst en cadeau winkelbeleving! Inclusief de Pelckmans vestigingen telt de Oh’Green groep nu 15 filialen.