Zo hou je insecten weg

Insecten zijn enorm nuttig. Ze hebben dubbel en dik hun plek verdiend in ons ecosysteem. Maar ze kunnen soms echte sfeerbrekers zijn wanneer je lekker buiten gaat tafelen in gezelschap. Voor je het weet zijn er wespen en vliegen die je het leven zuur maken. Wanneer de zon ondergaat komen daar ook nog eens muggen bij die aan hun avondmaal willen beginnen. Niet zo fijn. Gelukkig zijn er enkele simpele oplossingen en tools die ervoor zorgen dat de sfeer niet verpest wordt door enkele beestjes van amper een paar millimeter groot.

ByeByeFly, dé oplossing tegen insecten

Laten we beginnen bij het begin. Wespen die je lastigvallen is één ding. Vliegen die constant rond jou en je eten cirkelen is ronduit vies. Ze landen op het vlees dat net gebakken is en samen met de sfeer zie je ook je eetlust verdwijnen. Toch zijn er oplossingen die makkelijker zijn dan je denkt en bovendien ook nog eens ecologisch verantwoord zijn. Die oplossing heet ByeByeFly. Het enige product ter wereld dat vliegende insecten verjaagt zonder het afscheiden van vieze geuren, chemicaliën of voor een kerkhof van dode dieren op je eettafel zorgt.

Plaats een ByeByeFly bij je eten en de roterende vleugels doen de rest. Dankzij de holografische stippen op de vleugels blijven vliegende insecten ver weg van je eten en je tafel. Nu kun je me een gerust hart je barbecue of picknick aanvatten zonder dat vliegende insecten de sfeer verpesten.

Safety first

Oke, je eten is veilig. Dat is het belangrijkste. Nu is het tijd om ervoor te zorgen dat je zelf niet constant wordt belaagd door insecten. Wespen zijn de typische boosdoeners als je lekker buiten iets eet of drinkt. Ze blijven volharden, stralen een air uit van ‘niemand doet me iets’ en er is altijd wel iemand in het gezelschap die bang is om een wespensteek op te lopen.

Edialux heeft verschillende wespenvallen en lokstoffen in hun gamma om je tafel wespenvrij te houden. Het goede aan de wespenvallen is dat je ze hoog genoeg kan hangen zodat kinderen niet in de buurt komen. De wespenval doet tot drie weken dienst. Dan kun je het ledigen en opnieuw vullen met lokstof. Let wel op met het ledigen van de wespenval. Wespen kunnen agressief reageren wanneer ze opnieuw vrijgelaten worden.

Zo maak je van een mug geen olifant

Gaat de zon stilaan onder? Dan kun je er vrij zeker van zijn dat de wespen en vliegen hun aanvallen staken en het speelterrein overlaten aan de muggen. Zowel buiten als binnen maak je kans om volledig opgevreten te worden. Buiten werken speciale verlichting, een citronellakaars of een simpele muggenspray het meest effectief. Of wat dacht je van een speciale geranium tegen muggen? De Mosquitaway geurt naar citroen en houdt muggen op een afstand. Mooi én makkelijk!

Binnen kun je best gaan voor een verdamper. De versie van Edialux gaat ongeveer 45 nachten mee. Met één gevulde verdamper ben je dus al het grootste deel van de vakantie veilig. Ben je niet al te tuk op iets dat dampen verspreidt? Geen enkel probleem. Kies dan de Mozzzkito Free 25. Dit toestel verspreidt ultrasoon het geluid van een mannetjesmug. Aangezien enkel bevruchte vrouwtjesmuggen steken, zullen ze bij het horen van dit geluid al snel de kamer verlaten. Om echter een maximaal effect te hebben, is het aan te raden dit toestel in de zomermaanden constant in te steken. Zo werk je preventief de muggen buiten voor ze zelfs nog maar binnen zijn!