Spaarzaam met water

Water is super belangrijk voor de groei van de planten, daarom is het soms noodzakelijk je planten te besproeien of begieten. Omwille van het milieu, de prijs en het dringend tekort gaan we proberen het gebruik van leidingwater te beperken.

Regenwater opvangen

Vang het gratis regenwater op in een regenton. Dit kan je heel eenvoudig doen met de verschillende regentonnen in ons assortiment. Bovendien is regenwater beter qua samenstelling voor je planten dan leidingwater, het bevat ook veel minder kalk. Bespaar zo heel wat waterverbruik op een jaar tijd. Goed voor de natuur, maar ook goed voor je portemonnee!

Beheer je water verbruik

Om je verbruik beter te beheren kan je eenvoudig deze controleren via de watermeter van Gardena. Vermijd het sproeien op de warmste momenten van de dag en stel dit uit tot 's avonds laat of 's morgens vroeg. Zo profiteren je bloemen en planten nog van het water voordat het snel verdampt in volle zon.

Extra tips

  • Met een bodembedekkende mulchlaag van compost wordt vocht langer vastgehouden in de grond, dus hoef je minder vaak te sproeien.
  • Geef water bij de plantenwortels, een druppelslang is hiervoor zeer efficiënt.
  • Heb je een vijver? Dan kan je ook een overloop maken vanaf de regenton om zo de vijver aan te vullen met regenwater.