Maak je eigen watertuintje

Wist je dat je voor waterplanten helemaal geen vijver hoeft te hebben? Je kunt ze ook in een glazen pot of vaas planten en je tafel of vensterbank versieren met een zelfgemaakt watertuintje. Zo creëer je een originele sfeer in huis. En wedden dat je complimenten krijgt voor je lumineuze idee?

Wat heb je nodig?

Een watertuintje maak je makkelijk helemaal zelf. Veel heb je er niet voor nodig:

● 1 of meer waterplanten. Ze zijn nu in promo in je Oh’Green-tuincentrum!

● Een glazen vaas of pot. Die vind je in de decoafdeling van je Oh’Green-tuincentrum, maar bijvoorbeeld ook in de kringloopwinkel.

● Aquariumsteentjes. Kies je favoriete grootte in de vijverafdeling van je Oh’Green-tuincentrum.

● Kraantjeswater op kamertemperatuur. Of nog beter: regenwater.

● Voeding voor aquariumplanten. Ook verkrijgbaar in de vijverafdeling van je Oh’Green-tuincentrum.

Verzwaar je waterplantjes door een gewichtje aan de wortels te binden of klem ze goed vast tussen de steentjes. Zo kunnen ze niet beginnen te drijven.

Je eigen watertuintje in 5 makkelijke stappen

1. Spoel het zand van je aquariumsteentjes. Zo blijft het water in je tuintje altijd helder en voorkom je dat er algen beginnen te groeien.

2. Giet de steentjes voorzichtig in de vaas of pot.

3. Maak een kuiltje in de steentjes en zet je waterplant erin.

4. Vul de vaas of pot met water tot je waterplant volledig onder water staat.

5. Geef nog wat voeding. Je watertuintje is klaar!

Verzwaar je waterplantjes door een gewichtje aan de wortels te binden of klem ze goed vast tussen de steentjes. Zo kunnen ze niet beginnen te drijven.

Tip: nog minder werk? Ga dan voor een watertuintje met drijfplanten zoals de waterhyacint, het vlotvarentje of de krabbenscheer. Vul je vaas of pot met water, leg je plant erin, klaar!

Ook makkelijk in verzorging

Je waterplanten verzorgen? Dat is nog makkelijker dan je watertuintje maken. Het enige wat je hoeft te doen: af en toe het water verversen zodat er altijd genoeg water in de pot zit. Wordt het water toch troebel? Giet dan voorzichtig een groot deel uit de vaas of pot en vul die opnieuw met proper water. Vervang wel nooit ál het water. Dat kan ervoor zorgen dat je waterplantje het niet overleeft.

Extra tip: val je voor de pracht van waterlelies? Plant een miniwaterlelie in een grote vaas. Ooohs en aaahs verzekerd!