Home » Inspiratie » Huisdieren plezieren » Honden in de winter

Honden in de winter

 

Honden zijn steeds trouwe partners bij wandelingen en buitenmomenten. Maar wat bij winterse weersomstandigheden? Een hond verdient dan wat extra aandacht zodat hij ook aangenaam buiten kan bij koudere temperaturen. We geven hieronder graag wat tips om je hond te verzorgen tijdens de winter.

Wandelen in de sneeuw

Honden houden van sneeuw en springen dan ook vrolijk in het rond tijdens winterwandelingen. Vaak strooien mensen echter zout op de stoep en op de wegen om de sneeuw en het ijs sneller te doen smelten. Dit prikt aan de pootjes van honden en kan brandwonden en kloven veroorzaken. Smeer daarom de pootjes van je hond in met wat vaseline en uierzalf. Zo kan hij onbezorgd buiten spelen en wandelen. Spoel zijn poten na het wandelen ook af, zodat er geen zout blijft zitten.

Honden buiten houden

Heb je een hond die altijd buiten zit? Pas dan goed op als de temperaturen onder 0°C zakken. De vacht houdt extreme koude niet tegen en als deze vochtig is, koelt de hond ook sneller af. Haal daarom de hond mogelijks binnen in de garage of het tuinhuis. Of geef de hond buiten voldoende warme dekens en een hondenmand om zich lekker warm te houden. Zorg ook dat zijn drinken niet bevriest en dat hij voldoende eten krijgt om de kou te trotseren.

Lekker warm naar buiten 

Voor de wintermaanden zijn er veel mooie hondenjasjes om honden te beschermen tegen de koude. Heel wat honden leven nu voornamelijk binnen en vinden het aangenaam om lekker ingeduffeld de deur uit te gaan. Vooral kortharige honden hebben hier baat bij.

Winterse maaltijd 

Tijdens de winter verbruiken sommige honden ook heel wat extra energie. Daarom is energierijk voedsel met voldoende voedingswaarden een must. Zo blijven honden fit tijdens de winter. Heb je eerder een salonhond en kom je tijdens de winter minder buiten? Pas dan het dieet van je hond aan om overgewicht te voorkomen.

Wordt graag gezien

Als het ’s avonds sneller donker wordt, is het belangrijk dat jij en je hond goed gezien worden door andere weggebruikers. Er zijn verschillende mogelijkheden om je hond op een goede manier zichtbaar te maken: een reflecterend jasje, een reflecterende halsband of een halsband met knipperlichten. Het baasje mag zichzelf ook niet vergeten, om goed gezien te worden draag je dus best zelf ook een reflecterend jasje om op te vallen in het donker.