Home » Inspiratie » Buiten leven » In 5 stappen naar je nieuwe parasol

In 5 stappen naar je nieuwe parasol

Een stralende zon en een blauwe horizon: meer heeft een mens niet nodig om gelukkig van te worden. Maar als het kwik bijna uit je thermometer barst, ben je pas écht gelukkig met een goeie parasol boven je hoofd. Een zweefparasol, stokparasol of schaduwdoek: welke zonwering houdt je koel?

1. Zweefparasol of stokparasol: Hoeveel plaats heb je?

Zoek je zonwering voor een klein balkon of moet het hele gezin onder je nieuwe parasol passen? Dat is een belangrijke eerste vraag.

  • Een stokparasol of staande parasol bestaat uit een voet, een mast in het midden en een doek. Hij neemt weinig plaats in, je klapt hem snel open en dicht, en je verplaatst hem in een oogwenk van hier naar daar.
  • Een zweefparasol of hangparasol, met een mast aan de zijkant, leeft op iets grotere voet. Voordeel is dat de stok niet in de weg zit, je kunt hem in alle richtingen draaien en de parasol geeft veel schaduw.

2. Doek van je parasol: Voor welke prijscategorie ga je?

Als je een nieuwe parasol kiest, heb je de keuze uit 3 soorten doeken:

  • Parasol in polyester: stevig, slijtvast en voordelig in prijs. Nadeel is dat de stof redelijk snel verkleurt.
  • Parasol in acryl: buigzamer en dus nog iets steviger dan polyester. Acryl is kleurvast en houdt uv-licht tegen.
  • Parasol in olefin: een synthetische vezel die slijtvast, kleurvast en uvbestendig is. Het materiaal is heel sterk, droogt snel en schimmelt of rot niet.

3. Materiaal van je parasol: Kies je voor hout, aluminium of glasvezel?

Des goûts et des couleurs, on ne discute pas. En hetzelfde geldt voor het materiaal van de parasol. Veel hangt van de stijl van je tuinmeubelen af. Zijn die strak en modern? Dan past een parasol met een aluminium raamwerk waarschijnlijk het best op jouw terras. Aluminium is licht, doorstaat moeiteloos alle weersomstandigheden en je hebt er geen werk aan. Is je terras wat klassieker, dan is een houten parasol het mooist. Je hebt nog een derde keuze: een parasol met buizen in glasvezel. Licht, buigzaam en niet kapot te krijgen. Al zit die derde optie wel in het iets duurdere segment.

4. Parasolvoet: Welke voet is sterk genoeg?

Een parasol prik je niet zomaar in het gras. Want voor je het weet, ligt hij bij de buren. Een goeie parasol vraagt om een degelijke voet, het liefst van hetzelfde merk als je parasol. Zo past alles als gegoten. Welke parasolvoeten kom je zoal tegen? Grondankers om in te graven, parasolvoeten op wielen, een voet om zelf te vullen en een massieve parasolvoet in beton of graniet. Belangrijk: hoe groter het doek van je parasol, hoe meer wind hij vangt en hoe zwaarder de voet moet zijn.

5. Parasol met opties: Heb je graag verwarming of verlichting?

De Rolls-Royces onder de parasols zorgen niet alleen voor schaduw. Ze geven je ook licht en verwarming als het wat later en frisser wordt. Zo geniet je van je tuin zolang je wilt – tot in de vroege uurtjes.
In je dichtstbijzijnde Oh’Green vind je alle parasolmogelijkheden op een rij. Zo heb je een idee van de verschillende formaten, je voelt de kwaliteit van de stof en je weegt de parasolvoeten. Keuzestress? Vraag raad aan onze medewerker. Hij of zij loodst je door het enorme aanbod parasols.

Zweefparasol, stokparasol of schaduwdoek: voor welke zonwering val jij? Kom voor verkoeling snel naar een Oh’Green in je buurt