Lente in je tuin

Wie al eens naar buiten gekeken heeft, zal gemerkt hebben dat de natuur langzaam terug ontwaakt. De vogels fluiten luider, het eerste frisse groen duikt op en je ruikt weer frisse bloesems. Tijd om dat lentegevoel ook in jouw tuin te laten ontluiken!

De eerste viool

Bloemen zijn de snelste en makkelijkste manier om je tuin op te fleuren. Viooltjes spelen in dit geval graag de eerste viool. Ze zijn er in verschillende kleuren en zijn bovendien enorm makkelijk in onderhoud.

Wist je trouwens dat een viooltje niet enkel mooi is om naar te kijken, maar ook andere eigenschappen heeft? Zo wordt het vaak gebruikt als basis voor parfums, kun je het jonge blad, dat boordevol vitamines zit, koken en kun je de bloemblaadjes gebruiken om de eerste lenteslaatjes te decoreren.

De rots in de beplanting

Winterharde rotsplanten zijn ideaal om uit te planten op droge grond of op rotsachtige plekken. Het grote voordeel is dat je ook op deze manier wat fris groen en kleur op plekjes krijgt die anders verwaarloosd worden. Er is een enorme verscheidenheid in afmetingen en grootte. De meeste rotsplanten zijn van nature winterhard en vragen weinig onderhoud. Bovendien hoef je ze niet in de grond te planten. Je kan makkelijk zelf een rotstuintje aanleggen in een grote pot of een verhoogde bloembak.

Vol van bloembollen

Een derde manier om in geuren en kleuren van je tuin te genieten, is om nu aan de slag te gaan met bloembollen. Ga bij het eerste zonnetje een paar uur aan het werk, stop enkele honderden bloembollen in de grond die allemaal op een ander moment bloeien en je geniet een hele zomer van de mooiste dahlia’s, begonia’s, lelies en anemonen!