Kruiden uit eigen tuin

Verse kruiden gebruiken in de keuken zorgt voor een meerwaarde aan je gerechten! Er bestaan talloze kruidenplantjes die geschikt zijn om mee te koken. Je kan deze kant en klaar aankopen of ervoor kiezen om ze zelf te gaan kweken. Er bestaan allerlei kweektafels en moestuinen, zo kun je zelfs op een kleine oppervlakte je eigen kruidenplantjes kweken.

Tijm

Deze groen-blijvende bosweg halfheester wordt 20 tot 30 cm hoog. Het zoetige, sterke aroma is uitermate geschikt voor het kruiden van groenten, vis, vlees en sauzen.

Koriander

De bladeren en de smaak lijken op peterselie, maar met meer citroeninvloeden en is makkelijk te kweken.

Wordt vaak gebruikt in de Aziatische en Latijns-Amerikaanse keuken.

Citroenmelisse

Weelderige, citroengeurende plant. Geschikt voor thee, als smaakmaker bij vis, soepen, sauzen en omeletten.

Basilicum

Zet dit geurig kruid ’s zomers op je terras of het hele jaar door in je keuken. Basilicum heeft een sterk aroma en wordt vooral in de Italiaanse keuken en bij tomaat-gerechten gebruikt.

Rozemarijn

Winterharde groenblijvende struik van maximum 2 meter hoog. Past perfect bij lams- en varkensvlees en andere vleessoorten. Ook wordt rozemarijn veel gebruikt in marinades en bij dressings voor salades.