Home » Inspiratie » Lekker koken » Hoofdgerechten » Courgetteslierten met tomaat, champignons en een kaassausje

Courgetteslierten met tomaat, champignons en een kaassausje

- Hoofdgerechten In: Lekker koken

 

 

Een bord vol gezonde groenten met heerlijke volle smaken. Dit recept, afkomstig uit het nieuwe boek van Pascale Naessens ‘Puur Eten 2’, smaakt absoluut naar meer!

Ingrediënten:

  • 2 of 3 courgettes
  • 4 tomaten
  • 250 gr bruine champignons
  • 20 cl volle room
  • 50 gr geraspte parmezaan
  • 1 handvol parmezaanschilfers

 

Werkwijze:

  • Maak slierten van de courgettes met de daarvoor geschikte snijmachine van Gefu. Leg ze in een kom en meng ze met wat olijfolie. Zet opzij zodat ze wat kunnen marineren en zachter worden.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de champignons in stukken en bak ze in een pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Verwarm de room in een pannetje samen met de geraspte parmezaan zodat je een dikke saus krijgt. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de groenten samen, maar houd nog wat tomatenblokjes en champignons apart voor de afwerking.
  • Meng de groenten voorzichtig met de kaassaus en garneer met de overgebleven tomatenblokjes en champignons.
  • Werk af met de parmezaanschilfers.