Hippe planten voor op kot

Ga je binnenkort op kot of alleen wonen? Of wil je je werkomgeving wat groener inrichten? Ideaal, want deze gemakkelijke planten verdienen een plekje in je woning of op je werkplek. Hangend in de lucht of op je vensterbank, dit type planten vinden het allemaal best zolang ze maar kunnen floreren.

Love is in the air (plant)

Air plants zijn amper weg te denken uit menig interieur. Het zijn plantjes die leven van lucht, licht en liefde. Er bestaan wel meer dan 500 soorten die allemaal tot het geslacht Tillandsia behoren. Normaal horen ze thuis in woestijnen of regenwouden maar ze doen het ook verrassend goed bij ons. Het goede nieuws is dat ze meestal best klein zijn en je er dus makkelijk een plekje voor kan vinden. Groene vingers zijn niet nodig want ze zijn sterk en ziektebestendig. Het mooie aan airplants is dat je ze ook alleen kan laten. Ideaal voor wanneer je een weekje vakantie hebt of even niet meer op je kot komt. Geef één keer per week water door ze te benevelen met een sproeier of dompel ze 10 minuutjes in een bakje regenwater. Laat drogen en je kan ze opnieuw ophangen.

Hangende Kokodama of stoere Aloë Vera

Hou je van planten in de lucht, haal dan eens een speelse Kokodama in huis. De "pot" die gemaakt is van natuurlijke kokos vezels is een perfect alternatief voor de plastic of keramieken bloempot zoals we deze kennen. Hang je ze liever niet op, dan kun je deze ook gewoon neerzetten op de vensterbank of bijzettafel.

Ga je liever voor een klassieker, kies dan voor de stoere Aloë Vera. Het voordeel aan deze plant is dat ze zowel in de volle zon als schaduw kan staan. Haar bladeren gebruikt ze om voeding en vocht op te slaan om droge periodes te kunnen overbruggen. In de zomer mag je haar gerust een plekje buiten geven. Bij Oh'Green vindt je vele soorten en formaten Aloë Vera's terug.

Hippe gatenplanten

Een plant die niet meer weg te denken is uit menig interieur is de opvallende Monstera ofwel gatenplant genoemd. Dit exemplaar is een kruipende klimplant en komt in vele soorten en maten. Bovendien heeft de plant ook luchtzuiverende eigenschappen en zorgt hij zo voor een prettig leefklimaat op de plek waar je hem zet. Een monstera krijgt zelden bloemen. Zie je er toch verschijnen? Wees genadeloos en knip ze af. Ze onttrekken veel energie aan de plant en ze stinken bovendien.

Met de juiste verzorging groeit deze plant uit tot een monsterlijk grote schoonheid. Zet hem op een lichte plek in je interieur maar uit de volle zon en hou de potgrond licht vochtig. Geef eens in de twee weken wat plantenvoeding.