Feesten in de tuin!

Als er één ding enorm typisch is aan Belgen, dan is het wel dat ze bij het minste zonnestraaltje de tuindeuren opengooien, de barbecue naar buiten rollen en vrienden en familie uitnodigen. We geven je graag wat tips and tricks mee om van je tuinfeest met barbecue een heerlijke en gezellige bedoening te maken. Zowel voor jou als voor jouw gasten. Iedereen moet mee kunnen genieten!

Tip 1:

Maak het jezelf vooral niet te moeilijk.

Weet op voorhand hoeveel mensen je een uitnodiging stuurt en check dan of je genoeg in huis hebt: stoelen, glazen, bestek, borden,… Kun je ze van niemand lenen? Geen enkel probleem: bij ons vind je last minute alles wat je nodig hebt voor het perfecte tuinfeest.

Maak het je ook niet te moeilijk qua gerechten en dranken. Een gin-tonic, alcoholisch of alcoholvrij, is in enkele seconden gemaakt. Ga voor recepten die je de dag zelf of de dag ervoor al kan maken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je zelf ook helemaal relaxed bent.

Tip 2:

Vergeet de barbecue niet.

Je zou niet de eerste zijn die halverwege het tuinfeest het vuur gaat aanwakkeren en plots ontdekt dat het rooster nog vuil is van een vorige keer. Wat je dan vooral moet doen is toch het vuur aanmaken en het rooster er bovenop leggen. Door de warmte zal je merken dat het vuil sneller loskomt. Wrijf erover met een gehalveerde citroen of gehalveerde ajuin en het vuil verdwijnt als sneeuw voor de spons. Gebruik hierna een ijzerspons of een speciale borstel voor de barbecue en je bent klaar om te grillen.

Tip 3:

Hou er rekening mee dat zwoele zomeravonden dikwijls zwoele zomernachten worden.

Zo kan het snel donker worden en zie je na een tijdje amper nog met wie je aan het praten bent of wat je in je mond stopt. Zorg dus voor voldoende verlichting. Een kaars, wat lampen op batterijen of zonne-energie en je bent gesteld. Of wat dacht je van een mooie spot op je mooiste plant in de tuin? Dat zorgt meteen voor een feeëriek zicht.

Tip 4:

Denk aan de muziek.

Online of via muziekappsvind je veel voorgemaakte playlists die geschikt zijn voor outdoor feestjes. Of je nu voor jazzy gaat of het wat meer loungy beats mogen zijn, er is voor elk wat wils. Wat je natuurlijk ook kan doen is zelf een lijst maken. Dat hoef je gelukkig niet alleen te doen. Vraag aan de gasten die komen om hun favoriete nummers toe te voegen. Zo is iedereen zeker dat er iets naar zijn of haar smaak tussen zit.

Tip 5:

Wees de warmte voor.

Zorg voor schaduwrijke plekjes door zithoekjes te creëren onder een boom of parasol. Zorg ook voor voldoende afkoeling. Terrasvernevelaars of kleine plantensproeiers zijn altijd een hit. En last but not least: zet een grote dispenser met heerlijk gekoeld water op tafel. Iedereen zal je dankbaar zijn en niet in het minst de man of vrouw achter de barbecue!