King of the grill: welk BBQ-type ben jij?

Weet jij wat de populairste sport is in België na voetbal?

Barbecueën, natuurlijk! Zweer je bij een houtskoolbarbecue of kies je voor een BBQ op gas, pellets of elektriciteit? Zoek je een BBQ voor een klein terras of balkon, of mag het gerust wat spectaculairder? Bij Oh’Green vind je barbecues voor ieder grilltype.

Kies je perfecte barbecue

Van klein tot groot en van houtskool tot pellets: hieronder vind je informatie over 7 soorten barbecues. Waarop bak jij volgende keer je papillot of groentespies?

  • Houtskoolbarbecue
  • Elektrische barbecue
  • Barbecue op gas
  • Pelletbarbecue
  • Plancha (bakplaat)
  • Vuurschaal en bakplaat in 1
  • Slow cooking op de BBQ

Houtskoolbarbecue: voor die typische rokerige smaak

Het vuur temmen, spelen met warme en koude zones op je BBQ, de ultieme rooksmaak in je vlees krijgen, … Is dat voor jou echt BBQ’en? Ga dan voor houtskool. Het vraagt wat techniek, maar je hebt er geen elektriciteit voor nodig. En je vindt bij ons houtskoolbarbecues in alle formaten: van een meeneemtoestel tot een grote eyecatcher in je tuin. Denk eraan om genoeg barbecuekruiden op het vuur te strooien. Daar krijgen je buren grillgoesting van.

Houtskoolsbarbeque Master Touch GBS SE E-5755, Weberook verkrijgbaar in onze webshop

Elektrische barbecue: ook voor kleine ruimtes

Geen fan van vuur en rook? Of heb je maar een klein terras of balkon? Dan is een elektrische barbecue handig. Sommige elektrische BBQ’s kun je zelfs binnen gebruiken. De grootste voordelen van een BBQ op elektriciteit? Je rooster is direct warm. Je regelt makkelijk de temperatuur. En hij koelt meteen af als je hem uitzet. Een elektrische barbecue is minder handig voor grote groepen.
Elektrische barbecue Q2400 van Weberook verkrijgbaar in onze webshop

Barbecue op gas: makkelijk in onderhoud

Mag het voor jou vooruitgaan? Een barbecue op gas is al binnen 5 à 10 minuten op temperatuur. Knoeien met aanmaakblokjes is dus niet nodig. Je stelt zelf de temperatuur in, afhankelijk van het gerecht dat je maakt. En ben je klaar met BBQ’en? Dan hoef je alleen je rooster en het vetbakje schoon te maken. En je barbecue kan alweer in je tuinhuis voor de volgende keer. Mis je de rokerige smaak van de houtskoolbarbecue? Met kruiden, een rookplank of blokjes rookhout heb je het beste van 2 werelden.

Gasbarbecue Genesis E-325 GBS van Weberook verkrijgbaar in onze webshop

Houtgestookte pelletbarbecue: gemak én rooksmaak

Een pelletbarbecue grilt, rookt en bakt met een typische rooksmaak. De barbecue is snel opgewarmd en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld. Sappige ribbetjes, gegrilde courgettes, pizza, … Met een pelletbarbecue BBQ tover je in geen tijd de lekkerste grillgerechten op tafel.

pelletbarbecue Smokefire EX4 GBS van Weber: ook verkrijgbaar in onze webshop

Plancha bakplaat

Geen BBQ, wél een andere leuke manier om buiten te tafelen: de plancha – een gladde, geëmailleerde gietijzeren bakplaat op elektriciteit. De bakplaat voor buiten komt overgewaaid uit het Baskenland. Je kunt er alles op bakken. En zoals de BBQ’s op gas en elektriciteit is de plaat binnen 10 minuten gloeiend heet. Het grote voordeel van de plancha is dat de bakplaat hoge temperaturen aankan, tot 330 °C. Daardoor schroei je vlees en vis direct dicht om de smaak en vitaminen te behouden.

Vuurschaal en bakplaat in 1

Wij zijn absoluut fan van deze BBQ van Belgische bodem: de Tiger Fire. Je maakt vuur met hout in de ronde schaal en bakt op de rand daarrond of op het rooster. Door de ronde vorm kan iedereen zijn eigen vlees, vis of groente bakken. De vuurschaal is gemaakt van staal met een hittebestendige coating. Klaar met grillen? Dan doet de Tiger Fire dienst als vuurkorf. Mooi om naar te kijken én spectaculair om op te koken.

Barbecue, vuurschaal en bakplaat 3 in 1 - Rond 88 met vierkante sokkel van Tiger Fire

Slow cooking op de BBQ

Hou je van lang en uitgebreid kokkerellen? Dan is slow cooking op de BBQ iets voor jou. Je laat je vlees op een lage temperatuur garen, minstens 4 uur lang. Op die manier smelten de moleculen in je vlees en wordt het zo zacht als boter.

Barilo 2.0 Houtskoolbarbecue: ook verkrijgbaar in onze webshopTerrasverwarmers: een 10 voor sfeer en gezelligheid

BBQ afgelopen? Blijf dan gerust nog wat nagenieten in je tuin of op je terras. En koelt het te hard af? Dan hebben wij alles in huis om je weer op te warmen. Zoals vuurkorven, vuurmanden en terrasverwarmers. Zo lijkt het elke dag vakantie.

PS: Voor meer sfeer en gezelligheid vind je bij Oh’Green ook tuinverlichting op elektriciteit, zonne-energie of batterijen. Tuinlichtjes om op te hangen of in de grond te prikken. Zo waan je je gegarandeerd op een zuiders terras.

BBQ’en: hoeveel vlees en groenten per persoon?

Als de gemiddelde Belg een BBQ organiseert, heeft hij genoeg vlees, vis en groenten voor de rest van de week. Wij geven tips voor een barbecue zonder te veel overschotten:

  • Vlees en vis: 300 à 500 gram per persoon
  • Groenten: 175 gram per persoon
  • Brood: een half stokbrood per persoon

Ben je uitgekeken op de klassieke aardappel- en pastasalades? Ga dan eens voor gegrilde groenten op de barbecue. Zoals plakjes gemarineerde courgette en aubergine. Of een maiskolf ingesmeerd met kruidenboter in zilverpapier. Of groentespiesjes met champignons en paprika. Voorzie daar nog wat lekkere sausjes bij. Wedden dat er niemand met honger van tafel gaat?