Home » Inspiratie » Lekker koken » Voorgerechten » Zelfgemaakte appelmoes

Zelfgemaakte appelmoes

In: Lekker koken - Voorgerechten

 

 

Ga eens voor lekker ambachtelijk en maak je eigen appelmoes! Niet moeilijk, aangezien appels heel het jaar door te vinden zijn en het een super makkelijk werkje is.

Het voordeel van zelf je appelmoes te maken is dat je ingrediënten naar eigen smaak kunt toevoegen! En toegegeven, die zelfgemaakte appelmoes in trendy Kilner potjes staat geweldig op de eettafel.

Ingrediënten:

  • Water
  • 1,5 kg appels (zoete)
  • 2 tl kaneel
  • 500gr suiker

 

Werkwijze:

  • Schil alle appels (met een dunschiller om het gemakkelijk te maken) en verwijder de klokhuizen.
  • Snij de appels in kleinere stukjes en breng het water aan de kook.
  • Voeg de suiker aan het water toe en roer om de suiker op te lossen.
  • Voeg de appels toe en kook deze tot ze gaar zijn.
  • Pureer de appels vervolgens met een staafmixer tot een een gladde massa.
  • Breng de appelmoes op smaak met kaneel, indien ze nog niet zoet genoeg is voeg dan wat suiker toe.

 

Appelmoes inmaken:

  • Neem enkele Kilner potten met draaideksel en kook deze in water. Je kunt ook wat soda toevoegen om ze extra schoon te krijgen. Kook de deksels ook mee.
  • Spoel na het koken de potten af met kraanwater en zet ze ondersteboven op een theedoek.
  • Vul de potten met het appelmoes mengsel, draai de deksels er stevig op en zet terug ondersteboven weg.
  • Na ongeveer een kwartier hoor je de deksel ploppen.
  • Bewaar de ingemaakte potjes appelmoes op een donkere plek.

 

Tip:

  • Heb je liever nog wat stukjes in je appelmoes? Mix deze dan niet te hard en te lang zodat er stukjes appel overblijven.
  • Wanneer je potjes appelmoes inmaakt, gebruik dan de leuke labels van Kilner om aan te geven wanneer je deze hebt gemaakt. Zo weet je perfect hoe oud de appelmoes reeds is en tot wanneer je deze kunt bewaren.