Home » Inspiratie » Lekker koken » Voorgerechten » Opgevulde gerookte zalm

Opgevulde gerookte zalm

In: Lekker koken - Voorgerechten

 

 

Gerookte zalm opgevuld met krab, zalmeitjes, groenten en dillesaus

Ingrediënten voor 6 porties

  • 6 grote plakken gerookte zalm
  • 250 g krabvlees uit blik (uitgelekt)
  • 1 potje zalmeitjes
  • 3 lente-uitjes
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • plasticfolie

 

voor het sausje

  • 2 bundels dille
  • sap van 1/2 citroen

 

Bereiding

  • Hak de kerstomaatjes en de lente-uitjes fijn. Doe ze in een grote kom.
  • Meng er het uitgelekte krabvlees, de zalmeitjes en de mayonaise onder. Kruid met peper en zout.
  • Leg plasticfolie in een kopje. Schik hierin eerst een plak zalm en vul deze op met het krabmengsel. Vouw de hoeken van de zalm naar binnen en druk ze stevig aan. Draai het kopje om en haal het zalmpakketje er voorzichtig uit. Schik het op een serveerbord.
  • Werk de andere zalmpakketjes af op dezelfde manier.
  • Hak voor het sausje de dille fijn en doe in een vijzel, samen met het citroensap en een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng goed zodat de dille zijn groene kleur begint af te geven. Giet dit sausje, net voor je opdient, over de zalmpakketjes.

 

Tip!

Het is helemaal niet erg wanneer de mayonaise uit de zalmplakjes zich mengt met het groene dillesausje. Integendeel, dat ziet er net lekker smeuïg uit.

 

© Pascale Naessens