Herfst begint aan je voordeur

Hallo september, dag zomer? Welnee, dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Vaak is het in september nog lekker warm buiten en kun je nog genoeg dagen genieten van je tuin. Geef daarom je bloempotten en voordeur een make-over met mooie najaarsbloeiers. Zo kun jij wanneer de herfst voor de deur staat nog maximaal relaxen.

Kleurige voordeur

Met een paar kleine aanpassingen breng je je oprit, voordeur of voortuin al snel in herfstsferen. Vooral onderhoudsvriendelijke planten verdienen een plekje, zoals mooie Calluna Vulgaris oftewel struikheide in het wit, rood of roze. Of kies voor de Calluna duo variant die je op twee kleuren in één pot trakteert.

Calluna blijft mooi groen tijdens de wintermaanden en straalt in haar paarse en roze kleuren in de zomer. In leuke manden en mooie bloembakken is de struikheide een echte kleurvolle blikvanger.

Kleurige Nandina en sierpompoenen

Een sierheester die ook een plek verdient aan je voordeur is Nandina. Deze kleurrijke herfsttopper trakteert je in het najaar op felrode bessen. Plant haar in een ruime pot want haar wortels houden van uitzetten. Als de plant te groot wordt, kun je ze in het voorjaar terugsnoeien. Combineer mooie Nandina planten met kleurrijke sierpompoenen in leuke manden of bakken.

Het grote voordeel van Nandina is dat ze ook in de winter een rozerode kleur blijft houden. Bovendien laten ze zich perfect combineren met planten met hetzelfde kleurenpallet zoals Calluna, Heuchera, en Japanse esdoorn.

Een warm welkom

Een leuke deurmat blijft onmisbaar, niet alleen om praktische redenen maar gewoon omdat ze je inkom compleet maken. Kies in de herfstperiode voor een warme deurmat die vervaardigt is uit kokos vezels.

Niet alleen gaat deze lang mee, ze past ook nog eens goed samen met alle herfsttinten die te vinden zijn in je bloembakken en potten. In alle Oh'Green winkels vind je een uitgebreid assortiment terug aan deurmatten.