Home » Inspiratie » Lekker koken » Voorgerechten » Verfrissende cocktails en mocktails

Verfrissende cocktails en mocktails

- Drankjes - Voorgerechten

De zomer is gestart. Bel alvast familie en vrienden om een middag of avond te shaken. Niet met de heupen maar met mixbekers vol ijs en de lekkerste drankjes. Bij Oh’Green hebben we immers alles in huis qua dranken en decoratie om er een onvergetelijke namiddag van te maken. Van de leukste ijsvormen tot herbruikbare rietjes. Ook voor de glazen en de drankjes zelf ben je bij ons aan het juiste adres. Makkelijk toch?

Ijsballenvorm voor 4 ijsballen, Point Virgule - silicone, ø 4,5cm

Tover de zomer op tafel

Een mooie cocktailavond begint met een mooie aankleding. Met fraaie glazen en grote ijsballen als ijsvorm breng je iedereen meteen in de juiste zomerse sfeer. Onderschat daarbij het belang van glazen niet. Net zoals we in België een glas hebben voor elk bier, bestaat er een glas voor elke cocktail. Zo heeft een gin-tonic voldoende ruimte nodig en komt een martini in het typische martiniglas ‘shaken not stirred’ en afgewerkt met een olijfje. Het glas is de basis van alles en dus een niet te onderschatten onderdeel van je cocktail of mocktail. Wat zeker ook niet te onderschatten is, zijn de ijsblokjes. Je cocktail moet lang genoeg koud blijven zonder dat je ijs er een waterige bedoening van maakt en je cocktail zo op smaak moet inboeten. Dan zijn grote ijsballen de perfecte oplossing. And last but not least: laat plastic rietjes aan de kant liggen. Kies herbruikbare rietjes en je cocktail wordt nog eens zoveel mooier.

Non-alcoholische gin, Sea Arch

Gin is altijd een goed begin

Als je niet meteen weet welke richting je uit wil gaan met je cocktail, kies dan voor een gin. Waarom? Heel simpel. Een gin-tonic is altijd een winner. Het is makkelijk en snel om te maken, ziet er feestelijk uit en iedereen vindt het lekker. Bovendien kun je er heel veel verschillende richtingen mee uit. Er zijn duizenden soorten gin die je kan mixen met honderden verschillende soorten tonic. Ook de afwerking kan de moeite waard zijn door steeds te kiezen voor verschillende kruiden, schillen van citrusvruchten of gedroogde vruchten. En het mooie is dat er ook non-alcoholische gins bestaan. Neem nu de Sea Arch. De volledige smaak van gin zonder de alcohol. De perfecte alcoholvrije tegenhanger voor zijn al minstens even lekkere broertjes Hendricks gin, Copperhead of Monkey 47. Voor welke variant je ook gaat: ginnen is winnen.

Drankdispenser met houder, Point Virgule - 3,6 l

Mocktails voor beginners

Een andere naam voor een alcoholvrije cocktail is een mocktail. Deze drankjes winnen terecht steeds meer aan populariteit. Het is een perfect alternatief voor iedereen die nog met de auto naar huis moet, graag een feestelijk drankje heeft en zich niet buitengesloten wil voelen. De laatste nieuwe trend in het mocktaillandschap is een ‘shrub’. Een mengsel van ongeveer 50/50 kwalitatieve azijn, suiker en smaakmakers meestal in de vorm van fruit. Mix maar eens een lekkere appelciderazijn met eenzelfde hoeveelheid suiker en wat aardbeien, rabarber en rozemarijn, laat enkele dagen trekken in je koelkast en voor je het weet heb je een heerlijke zoet-zure shrub. De ideale hoeveelheid is ongeveer 1/3 van dit goedje met 2/3 spuitwater. Handig is ook om dit al op voorhand te maken en koel te bewaren in een decoratieve drankdispenser. Wil je nog verder experimenteren met mocktails? Dan is deze appel-gemberpunch misschien wel iets voor jou!