Home » Inspiratie » Lekker koken » Voorgerechten » Komkommersalade

Komkommersalade

In: Lekker koken - Voorgerechten

 

 

 

Een gezond slaatje kan in de zomer echt een verfrissend gevoel geven. Deze komkommersalade bulkt van heerlijke smaken. Afgewerkt met enkele zoete toetsen en verrassende smaken.

Perfect gerechtje voor zwoele zomeravonden of voor bij een feestelijke barbecue.

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 1 sjalotje
  • 1 rood pepertje (zonder zaadjes)
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 el pijnboompitjes geroosterd
  • 1 el dille, fijngehakt
  • ¾ theelepel zout
  • ¾ theelepel suiker
  • enkele rode peperbesjes

 

Werkwijze:

  • Snij de komkommer in fijne plakjes en snipper uw sjalotje en rood pepertje goed fijn.
  • Rooster de pijnboompitjes even in de pan, maar let op dat ze niet zwart worden.
  • Meng de komkommer, sjalot, peper en pijnboompitjes in een grote kom.
  • Maak nu de dressing in een apart kommetje. Giet de frambozijnazijn, olijfolie, dille, zout  en suiker bij elkaar. Meng dit goed.
  • Giet nu de dressing over het slaatje in de grote kom, zodat alles versierd is met een mooi laagje dressing.
  • Alle ingrediënten in een slaschaal tot de komkommerplakjes bedekt zijn met een laagje dressing.
  • Plet nu enkele rode peperbesjes in een vijzel en strooi deze over het slaatje.

 

Tip:

  • Deze salade smaakt nog beter als u hem even in de koelkast laat ‘rusten’. Zet de afgedekte schaal liefst een uurtje in de koelkast voor het serveren.