Home » Inspiratie » Lekker koken » Voorgerechten » Garnalensoep

Garnalensoep

In: Lekker koken - Voorgerechten

 

Een soepje met als hoogtepunt lekkere verse garnalen en pure groenten die alles als één geheel doen smaken. Dat klinkt als een recept uit het boek ‘Puur eten’ van Pacale Naessens. Denken aan de smaak van het gerecht en de juiste ingrediënten voor een gezonde maaltijd. Dat beschrijft ook deze heerlijke garnalensoep.

 

 

Ingrediënten:

  • 200gr bruine champignons
  • 100gr gepelde garnalen
  • 4 pijpajuinen
  • 3 eetlepels sojasaus

 

Werkwijze:

  • Snij het onderste deel van de champignonsteeltjes er af. Snij de champignons in grote stukken en stoof ze in goede scheut olijfolie.
  • Kruid met wat peper.
  • Hak ondertussen de pijpajuinen fijn.
  • Als de champignons gaar zijn, voeg dan water toe aan de pan tot de champignons net onder water staan. Voeg nu ook de eetlepels sojasaus toe.
  • Laat dit geheel goed doorkoken.
  • Haal de pot nu van het vuur en voeg de pijpajuin en de garnalen toe.
  • Houdt u van wat extra kruiden? Voeg dan wat koriander, knoflook, kurkuma en een vleugje limoensap toe.
  • Nu kan u dit soepje opdienen als een lekkere maaltijdsoep.

 

(Bron: Pascale Naessens, Puur eten)