Home » Inspiratie » Lekker koken » Voorgerechten » Bruschetta

Bruschetta

In: Lekker koken - Voorgerechten

 

 

Bruschetta is een heerlijke hapje van Italiaanse oorsprong en smaakt heerlijk bij een aperitief of als voorgerechtje. Zo makkelijk om te maken en klaar in een handomdraai! Bovendien is bruschetta lekker verfrissend in de zomer.

Ingrediënten: (voor 12 stuks)

 

  • 2 stevige tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 basilicumblaadjes
  • 1 ciabatta brood
  • 1 eetlepel olijfolie

 

Werkwijze:

 

  • Snijd een kruisje in de tomaten en kook een halve minuut in water. Spoel ze na met koud water, ontvel, verwijder de pitjes en snijd de tomaten in blokjes.
  • Neem een kommetje en pers de gepelde knoflook hierin uit. Roer de olijfolie er doorheen.
  • Snijd het ciabattabrood in sneetjes met een broodmes en rooster deze in een toaster. Smeer op elk sneetje een laagje knoflook olie.
  • Leg de tomatenblokjes erboven op.
  • Snijd de basilicum met een keukenmes fijn en garneer de bruschetta’s ermee.

 

Tips:

 

  • Probeer eens andere smaakvariaties en vervang de knoflook olie door bijvoorbeeld zelfgemaakte guacamole!
  • Rasp wat Parmezaanse kaas over de bruschetta’s voor een rijkere smaak.