Home » Inspiratie » Lekker koken » Voorgerechten » Breekbroodje

Breekbroodje

In: Lekker koken - Voorgerechten

 

Dit broodje in schaakbordpatroon eet je niet met mes en vork of als één heel broodje op. Breek gewoon stukjes van het brood af en geniet van iedere hap.

Ingrediënten

  • 1 handvol basilicum
  • 100 ml olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 brood of 4 kleine broodjes
  • 100 g emmentaler
  • 80 g zwarte olijven zonder pit
  • ½ gele paprika
  • 2 el fijngesneden bieslook

 

Bereidingswijze

 

Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180°C. Voor de basilicumolie: was de basilicumblaadjes, maak droog en pureer samen met de olijfolie in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.

 

Snijd het broodje horizontaal en verticaal in (ongeveer duimbreed). Snijd niet helemaal door! Verdeel driekwart van de basilicumolie over de inkepingen.

 

Rasp de emmentaler en hak de olijven fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes. Vul de inkepingen van de broodjes met kaas, paprika en olijven. Bestrooi met bieslook en besprenkel met de rest van de olie.

 

Bak 15 minuten (of langer tot de kaas goed gesmolten is) in de oven, haal eruit en dien op.

 

Smakelijk!