Home » Inspiratie » Lekker koken » Hoofdgerechten » Visspiesjes op de barbecue

Visspiesjes op de barbecue

- Hoofdgerechten In: Lekker koken

De barbecue aansteken met vrienden zorgt steeds voor gezelligheid.  Ga eens minder klassiek en kies voor een barbecuegerechtje met vis. Het exotische kruid saffraan doet uw gasten met dit gerechtje in de zevende hemel belanden. Laat deze visspiesjes smaken!

 

Ingrediënten:

  • 600gr visfilet (lotte, rode poon, zeewolf)
  • 1 groene paprika
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Saffraan
  • Peper
  • Zout

 

Werkwijze:

  • Snij de visfilet in blokjes.
  • Spoel de paprika, verwijder de zaadjes, snij in blokjes even groot als de vis.
  • Neem metalen spiesjes, want deze zijn herbruikbaar. Prik de vis en de paprika om de beurt op de spiezen.
  • Leg de visspiesjes nu in een schaal.
  • Maak nu de marinade. Meng de olie met saffraan, peper en zout. Voeg dit samen naar eigen smaak.
  • Lepel nu deze marinade over de visspiesjes en laat ze 1 uur lang afgedekt marineren in de ijskast.
  • Maak de barbecue goed warm en gril de spiesjes hierop gaar. U kan ook kiezen om de visspiesjes te grillen in een grillpan.