Home » Inspiratie » Lekker koken » Hoofdgerechten » Gepocheerde zalm met gember en limoen

Gepocheerde zalm met gember en limoen

- Hoofdgerechten In: Lekker koken

 

 

Gepocheerde vis in de oven is lekker makkelijk en heeft steeds een vochtig en overheerlijk resultaat. Gebruik voor dit recept een braadpan of ovenschaal die groot genoeg is, zodat u de zalm in één keer klaar kan maken. Het geheel wordt op smaak gebracht met gember, limoen en koriandermayonaise. Een eenvoudig gerecht om uw vingers bij af te likken!

Ingrediënten:

  • 1,5-2 kg zalm
  • 1 liter water
  • 1 limoen
  • 12 zwarte peperkorrels
  • 1 stuk verse gember (2cm)
  • 1 kleine rode ajuin
  • een handvol blaadjes en steeltjes koriander
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • komkommer

Mayonaise:

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 koffielepels verse, geraspte gember
  • 1 teentje knoflook
  • fijn geraspte schil van limoen
  • 1 koffielepel zoete chilisaus
  • 1 eetlepel vers gehakte koriander
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper

Werkwijze:

  • Doe het water in de braadpan en breng het aan het pruttelen op het vuur.
  • Verwijder vervolgens de schil van de limoen door een dunschiller te gebruiken, snij de gember
    van 2 cm in 3 stukjes en de rode ajuin in 4 mooie kwartjes.
  • Voeg de stukjes limoenschil toe aan het water, samen met de peperkorrels, gesneden gember,
    rode ajuin, koriander en sojasaus.
  • Laat het geheel een 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Leg nu de zalm in de ovenschaal en overgiet dit met het mengsel. bedek de schaal met aluminiumfolie, maar zorg dat de handvaten nog goed bruikbaar zijn.
  • Zet de braadpan in de oven en laat 30-35 minuten pruttelen op 170°C, afhankelijk van de dikte van de zalm.
  • Check daarna of de vis goed is gekookt door een dunne spies te gebruiken. Is de vis goed gekookt, dan zal de spies makkelijk door de vis glijden.
  • Laat de vis vervolgens afkoelen in de vloeistof.
  • Maak nu de mayonaise door alle ingrediënten hiervoor goed te mengen in een kom.
  • Breng het op smaak met peper en zout. Bedek de mayonaise vervolgens en laat het geheel goed afkoelen in de ijskast.
  • Als de zalm is afgekoeld, haal deze dan uit de braadpan en laat de vis even uitlekken.
  • Serveer de vis op een grote schaal en decoreer deze met schijfjes limoen en komkommer. Dien vervolgens op met de mayonaise.