Home » Inspiratie » Lekker koken » Hoofdgerechten » Gegrilde asperges op toast met gepocheerde eitjes en bacon

Gegrilde asperges op toast met gepocheerde eitjes en bacon

- Hoofdgerechten In: Lekker koken

Ingrediënten:

  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder
  • Asperges
  • Eitje
  • Spek
  • Toastbrood

 

Bereidingswijze:

  • Breng een pan water met wat zout aan de kook, draai het vuur laag en laat het water zachtjes koken. Pocheer het eitje 3 minuten in het zachtjes kokende water.
  • Laat de repjes spek krokant worden in de oven.
  • Bedruppel ondertussen je toast met olijfolie. Gril de asperges een paar minuten per kant, bestrooi ze met het paprikapoeder en verdeel ze over de sneden geroosterd brood.
  • Haal het eitje uit het water met een schuimspaan. Laat het uitlekken en leg ze op de asperges.
  • Strooi het spek in stukjes over je toast. Kruid naar smaak.