Home » Inspiratie » Lekker koken » Hoofdgerechten » Gamba’s met een curry van kokosmelk

Gamba’s met een curry van kokosmelk

- Hoofdgerechten In: Lekker koken

Thais koken op dinsdag. Argentijns op donderdag. Heerlijke Hamburgers maken op zondag. Op een andere dag zin hebben in pizza, noem maar op. Met de barbecues van Weber en hun veelzijdige accessoires kun je eindeloos culinair variëren! Volg de heerlijke barbecue recepten van Weber en geniet in een handomdraai van een heerlijk culinair gerecht!

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 2 tot 4 minuten

 

GAMBA’S MET EEN CURRY VAN KOKOSMELK

Ingrediënten: (voor 4 personen)

750 g gamba’s (11-15 stuks), gepeld en volledig schoongemaakt

2 eetlepels plantaardige olie

Grof zeezout

Vers gemalen zwarte peper

Saus:

2 el fijngehakte sjalot

2 el gehakt citroengras (enkel het witte gedeelte)

1 tl fijngehakte knoflook

1 el currypoeder

250 ml kokosmelk

1 kleine el kristalsuiker

1 tl vissaus

1 tl limoensap

1 tl tamarindemoes

1/2 tl grof zout

1/4 tl vers gemalen zwarte peper

1 snuifje gemalen kruidnagel

2 el grof gehakt basilicum

Plantaardige olie

 

Werkwijze:

  • Warm de olie op een matig vuurtje op in een steelpan. Voeg de sjalot, het citroengras en de knoflook toe. Laat 2 tot 3 minuten pruttelen en roer af en toe om. Doe er het currypoeder bij en laat nog 1 minuut op het vuur staan; roer af en toe nog een keer om.
  • Voeg de resterende ingrediënten voor de saus toe. Breng aan de kook; zet daarna het vuur lager en laat nog 5 minuutjes verder sudderen op een zacht vuurtje. Giet de saus door een puntzeef. Bewaar.
  • Bestrijk de gamba’s lichtjes met wat olie en breng op smaak met zout en peper. Gril de gamba’s via de directe grillmethode (230°C à 285°C) 2 tot 4 minuten op de barbecue onder gesloten deksel en draai ze daarbij één keer om, tot ze stevig aanvoelen en ondoorzichtig worden in het midden. Haal van de barbecue en dien warm op met de saus en geurige jasmijnrijst. Bestrooi met vers basilicum.