Home » Inspiratie » Lekker koken » Hoofdgerechten » Burger madame

Burger madame

- Hoofdgerechten In: Lekker koken

Uit: ‘Waanzinnig lekkere hamburgers’

 

Ingrediënten voor 4 burgers:

  • 4 burgerbroodjes
  • 400 g rundergehakt
  • 1 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el vloeibare honing
  • 3 el olijfolie
  • zout, peper uit de molen
  • 4 grote plakken emmentaler of geraspte gruyère
  • 1 krop eikenbladsla
  • enkele sprietjes bieslook, fijngehakt

Voor de mayomosterd:

  • 1 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 el crème fraîche
  • enkele basilicumblaadjes en sprietjes bieslook
  • zout, peper uit de molen

 

Werkwijze mayomosterd:

Meng de mayonaise, de mosterd en de crème fraîche. Hak het basilicum en de bieslook fijn en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper.

 

Werkwijze:

Voor de gehaktburgers: vorm 4 burgers van het gehakt. Verhit de olie in een pan en gril hierin de burgers aan weerszijden. Leg een plakje kaas op elke burger en zet ze apart.

 

Voor de spiegeleieren: bak de onderkant droog, draai ze voorzichtig om met een spatel en bak ook de kant met de eierdooier.

 

Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.

Snijd de broodjes doormidden en besmeer de onderste helften met de mayomosterd. Leg er een gehaktburger op, dan een plak kaas en het spiegelei en dek af met de andere helft van het broodje. Snijd de eikenbladsla fijn en schik hem naast de burgers. Breng op smaak met de vinaigrette en bestrooi met de fijngehakte bieslook. Dien onmiddellijk op!