Home » Inspiratie » Lekker koken » Hoofdgerechten » BBQ-Asperge recepten

BBQ-Asperge recepten

- Hoofdgerechten In: Lekker koken

Gegrilde asperges met parmaham

Ingrediënten:

  • 10 plakjes parmaham
  • 20 groene asperges
  • olijfoli

 

Werkwijze:

  • Snij de plakjes parmaham in de lengte doormidden. Snijd van de asperges de houtige uiteinden af. Verwarm je gas- of houtskool barbecue en bespreken de asperges licht met olijfolie. Je mag ze ook insmeren met een kwastje.
  • Gril de asperges 3 tot 4 minuten totdat de parmaham een mooie kleur heeft en de asperges helder groen en knapperig zijn. Draai ze regelmatig om.

 

 

 

 

 

Bruschetta met gegrilde asperges, parmezaan, kerstomaten & pesto

Ingrediënten:

  • 8 sneetjes stokbrood of ciabattabrood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 kerstomaatjes
  • 8 groene asperges
  • een potje groene pesto
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels grote parmezaanse kaas schilfers

Werkwijze:

  • Bestrijk met een kwastje de sneetjes brood aan beide kanten met olijfolie en pesto.
  • Snij ongeveer 3 centimeter van de asperge af en bestrijk de asperges met wat olijfolie. Leg deze 3 à 4 minuten op de voorverwarmde grill van de barbecue. Bestrooi met wat zwarte peper en draai regelmatig om.
  • Leg de sneetjes brood enkele minuten mee op de grill. Strooi hier de parmezaanse kaas schilfers over.
  • Eens gaar, snij de asperges doormidden en verdeel over de sneetjes brood. Snij de kerstomaatjes in partjes en leg op de broodjes.

Smakelijk!