Home » Inspiratie » Lekker koken » Drankjes » Mocktail appel en gember punch

Mocktail appel en gember punch

- Drankjes

Laat deze maand je alcohol even in je kast staan. Als je een lekker drankje wilt maken, bereid dan een cocktail zonder alcohol: een mocktail!

ingrediënten:

  • 50 cl ongezoet appelsap
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 stuk gember ongeveer 2 cm
  • 50 cl kokend water
  • crushed ice

Werkwijze

Eerst maken we de siroop: doe de tijm en de geraspte gember samen in een weckpot. Als je geen weckpot hebt, kan je ook een gewone confituurpot gebruiken. De hoeveelheid gember die je toevoegt hangt af van de smaak.  Wij gebruiken hier 1 eetlepel geraspte gember. Giet het kokend water in de pot en laat 20 minuutjes afkoelen in de ijskast. Haal de gember na 20 minuten uit de siroop, anders wordt het te sterk van smaak.

  • Vul het glas voor 1/3 met crushed ice en voor de helft met appelsap.
  • Voeg het sap van 1/2 limoen toe en vul daarna aan met verse siroop (giet de siroop door een zeefje in het glas).
  • Werk de cocktail eventueel af door hem te garneren met enkele muntblaadjes.

Schol!