Home » Inspiratie » Lekker koken » Desserten » Kerstkoekjes

Kerstkoekjes

- Desserten

Vrolijke kerstkoekjes brengen je gasten in de ultieme kerstsfeer. Er is niets heerlijker dan een huis dat geurt naar pas gebakken koekjes die net uit de oven komen! Gebakken in typische kerstvormpjes en sfeervol gedecoreerd. De mooie kerstset van Lékué kan je terug vinden in onze Kookafdeling.

Ingrediënten

  • 250gr boter op kamertemperatuur
  • 150gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 500gr gezeefde bloem
  • 200gr poedersuiker
  • 3 druppels citroensap
  • Kleurstof naar keuze

Werkwijze

  • Neem een kom en meng hierin de boter, suiker, vanillesuiker en 1 ei.
  • Roer nu langzaam de bloem in het geheel.
  • Kneed het geheel tot 1 grote bal en wikkel het in plasticfolie.
  • Laat het 30 minuten in de ijskast staan.
  • Tijd om aan de slag te gaan met de deegroller. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5mm.
  • Duw nu je figuurtjes uit het deeg en leg deze voorzichtig op bakpapier op een ovenplaat.
  • Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Nu kan je aan de slag gaan met de decoratie en glazuur om de koekjes helemaal kerstig te maken! Neem het eiwit van 1 ei en klop het stijf.
  • Meng nu voorzichtig de poedersuiker erbij, zonder het eiwit kapot te roeren.
  • Voeg de limoendruppels toe voor een heerlijke smaak.
  • Kies groene, witte of rode kleurstof voor een kersteffect. Voeg 1 kleur toe aan het glazuur.
  • Neem een leeg boterham zakje of een klein formaat spuitzak waar je een spuitmond gebruikt met een fijne opening. Vul deze met het glazuur. Teken eerst langs de rand van het koekjes en vul vervolgens het middelste deel op. Versier eventueel met hagelslag, vrolijke bolletjes, …