Home » Inspiratie » Lekker koken » Desserten » Cakepops

Cakepops

- Desserten In: Lekker koken

 

 

Doe mee met één van de laatste trends op bakgebied. Cakepops zijn bolletjes cake op een stokje met chocoglazuur en diverse decoraties. Ze zijn er in allerlei vormen en kleuren. Ze zijn het perfecte zoete tussendoortje of en originele manier om weg te geven als traktatie.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 125gr boter
  • 275gr suiker
  • 200gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snuifje zout
  • Scheutje vanille-extract
  • 175gr witte chocolade
  • 175gr donkere of melkchocolade
  • Decoratie voor gebak

 

Werkwijze:

  • Neem de boter op tijd uit de ijskast, zodat deze al wat zachter wordt.
  • Doe de boter in een grote kom en voeg hierbij de kristalsuiker.
  • Klop de suiker en de boter tot een glad geheel met  een mixer of keukenmachine.
  • Breek de eieren en klop de eieren in delen door het mengsel van boter en suiker.
  • Voeg nu de bloem erbij met een zeef en meng het goed doorheen het beslag.
  • Voeg nu ook het bakpoeder toe, een snuifje zout en het vanille-extract. Meng alles een laatste keer.
  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Smeer de binnenzijde van de bakvorm voor cakepops in met een dun laagje boter.
  • Giet het beslag in de verschillende rondjes van de bakvorm.
  • Bak de cake gedurende 30 minuten de cakepops in de voorverwarmde oven van 180°C.
  • Laat de cakepops, gesloten, in de vorm 30 minuten afkoelen.
  • Smelt de alvast een klein beetje van de chocolade ‘au bain-marie’.
  • Doop een uiteinde van een cakepop-stokje in de gesmolten chocolade en steek dat uiteinde in een bolletje (1,5cm diep). Doe dit met alle cake pops. Laat ze nu 2 uur in de koelkast staan.
  • Smelt de witte en de donkere (of melk-)chocolade ‘au bain-marie’. Breng hiervoor twee potten met water aan de kook. Breek de chocolade in stukken in aparte schaaltjes en dompel deze in het hete water. Laat de chocolade rustig smelten. Roer af en toe even.
  • Dop de cakepops een voor een voorzichtig in de gesmolten chocolade, draai met de cakepop zodat de overtollige chocolade weg druipt.
  • Wanneer de chocolade nog niet is opgesteven, kan je je decoratie aanbrengen.
  • Versier elke cakepop naar keuze met het beschikbare decoratiemateriaal. Laat uw fantasie maar gaan. Versier de pop wanneer het chocoladelaagje nog niet is opgesteven. Zo kleeft de decoratie moeiteloos aan de balletjes.