Home » Inspiratie » Lekker koken » Desserten » Appeltaart

Appeltaart

- Desserten In: Lekker koken

 

 

 

Tijdens het oogstseizoen in september en oktober, is er een overvloed aan appels beschikbaar. Wat kan u beter bakken met de sappige appeloogst dan een smakelijke appeltaart.

Een appeltaart is het perfecte dessert of zelfs vieruurtje. De zoetebekken onder ons eten zelfs al een stukje als de appeltaart net uit de oven komt.

Ingrediënten:

  • 4 appels
  • 4 eieren
    (2 voor het deeg, 2 voor het suikerlaagje)
  • 12 eetlepels suiker
    (8 voor het deeg, 4 voor het suikerlaagje)
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 250gr zelfrijzende bloem
  • 160gr boter
  • 6 eetlepels melk
  • 6 eetlepels olie
  • snuifje zout
  • 400ml slagroom
  • 4 eetlepels bloemsuiker

 

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Neem een grote kome en meng de bloem, 8 eetlepels suiker, vanillesuiker, 2 eieren, melk, zout en de olie.  Roer alles tot een glad deeg.
  • Vet een platte taartvorm in met boter en bestuif het met een beetje bloem. Doe het deeg nu in de taartvorm en strijk het een beetje open met een spatel.
  • Schil nu de 4 appels en  verwijder het klokhuis. Snij de appels nu in dunne schijfjes. Schik de appelschijfjes dakpansgewijs in een rondje over het deeg.
  • Nu is het tijd om het suikerlaagje op de taart te maken. Smelt de boter in een pannetje met 4 eetlepels suiker. Neem het pannetje van het vuur als de suiker en boter gesmolten zijn. Doe er nu 2 eieren bij en roer tot een glad mengsel.
  • Giet dit nu voorzichtig over de taart.
  • Nu kan de taart in de oven gedurende 20 à 25 minuten.
  • Is de appeltaart klaar? Bestrooi deze dan met wat bloemsuiker en versier de appeltaart met wat slagroom. Serveer de taart en voorzie eventueel ook nog een schepje vanille-ijs.