Home » Inspiratie » Lekker koken » Desserten » Appelbollen

Appelbollen

- Desserten In: Lekker koken

Appelbollen zijn één van de favoriete gebakjes in België. Heerlijk te combineren met een bolletje ijs en wat slagroom. Met eenvoudige ingrediënten tovert u een heerlijk gebak op tafel dat iedereen doet smullen van plezier. Appelbollen zijn steeds een smakelijk succes!

Ingrediënten:

  • 4 appels
  • 30gr boter
  • 100gr lichtbruine suiker
  • Kaneelpoeder
  • 8 vellen bladerdeeg
  • 1 ei

Werkwijze:

  1. Haal de boter alvast uit de ijskast en laat deze zacht worden op kamertemperatuur.
  2. Schil de appels met een scherp mesje en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  3. Meng vervolgens de boter, suiker en een mespuntje kaneelpoeder.
  4. Rol 4 velletjes bladerdeeg uit tot ze ongeveer 15cm breed zijn en leg telkens 1 appel op 1 velletje.
  5. Bedek de appel met het mengsel van boter, suiker en kaneel.
  6. Wikkel de appels nu in de velletjes bladerdeeg.
  7. Snij de andere vellen bladerdeeg in stukjes en drapeer deze over de bovenkant van de appelbollen.
  8. Klop vervolgens het ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van de appelbol met een kwastje.
  9. Maak nu een inkeping bovenaan de appelbol, zodat de stoom kan ontsnappen.
  10. Verwarm de oven voor op 210°C.
  11. Plaats de appelbollen op een ovenplaat met bakpapier en plaats ze in de oven.
  12. Bak uw appelbollen ongeveer 25 minuten tot ze een mooie bruine tint hebben.
  13. Haal ze uit de oven en dien ze lekker warm op met een bolletje vanille-ijs en slagroom.