Home » Inspiratie » Lekker koken » Desserten » Amerikaanse pancakes

Amerikaanse pancakes

- Desserten In: Lekker koken

 

Amerikaanse pancakes zijn eenvoudig te maken en een leuke variant op de traditionele dunne pannenkoek. Pancakes zijn iets dikker, maar wel lekker luchtig. Perfect als ontbijt of tussendoortje met een klontje boter en esdoornsiroop.

Ingrediënten:

  • 230gr bloem
  •  6 eieren
  • 4dl melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Een snufje zout

Werkwijze:

  • Scheid het eigeel van het eiwit en klop het eiwit apart stijf! Zo zullen je pancakes extra luchtig worden.
  • Neem nu een kom en meng het eigeel met bloem, melk, zout en bakpoeder tot een stevig deeg. Schep daarna voorzichtig het eiwit er doorheen.
  • Verwarm de pan een beetje en giet een dik hoopje deeg in je pan. Bak de ene kant bruin en draai de pancake dan om. Het is beter om je pancakes wat langer te bakken op een lager vuur.
  • Serveer de Amerikaanse pancakes met stroop, esdoornsiroop, stukjes banaan, bosbessen, met honing of een klontje boter.