Home » Inspiratie » Lekker koken » Desserten » Abrikozencrumble

Abrikozencrumble

- Desserten In: Lekker koken

In juli en augustus kan je volop rijpe abrikozen vinden. Deze fluweelzachte vrucht levert een frisse, zoete smaak, perfect voor in zomerse slaatjes of taarten en crumbles. Abrikozen kan je ook in België kweken. Zo kan je heerlijke gerechtjes maken met geplukte abrikozen uit je eigen tuin.

Maak deze heerlijke abrikozencrumble en proef de zomer in een dessert.

Ingrediënten:

  • 12-15 abrikozen
  • 50gr suiker
  • 125gr bloem
  • 125gr kristalsuiker
  • 125gr amandelpoeder
  • 175gr boter

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op ongeveer 200°C.
  • Leg de abrikozen in een vergiet en was ze met water. Laat ze nu goed uitlekken.
  • De schil van een abrikoos is eetbaar. Je kan de schil verwijderen,  deze kun je er gemakkelijk af trekken met een scherp mesje. Halveer de vruchten door ze rondom de pit te snijden en dan van de pit te draaien. Snij nu de vruchthelften in stukken.
  • Leg de abrikozen in een ondiepe ovenschaal en strooi 50gr suiker over de abrikozen.
  • Meng nu de fijne kristalsuiker met het amandelpoeder en de bloem.
  • Kneed er vervolgens de boter door en maak er een korrelig geheel van.
  • Verdeel het crumble-deeg over de abrikozen en zet de schaal in de oven.
  • Na ongeveer 30 minuten is je abrikozencrumble klaar.
  • Laat nu ongeveer 5 minuten afkoelen en serveer je crumble nog lekker warm.

Tip: Heb je geen verse abrikozen? Je kan ook steeds abrikozen uit blik gebruiken.

Tip: Verse abrikozen moeten zacht zijn en mogen geen plekken of onregelmatigheden vertonen. Een rijpe abrikoos is zacht, lekker zoet en de pit zit er los in.