Home » Inspiratie » Huisdieren plezieren » Katten & Oh’Green: a match made in heaven!

Katten & Oh’Green: a match made in heaven!

Bij Oh'Green vind je een uitgebreid assortiment van producten voor je kat, gaande van voeding over hygiënische producten voor de kattenbak tot krabpalen en speeltjes om het ook in huis gezellig te maken voor je trouwe levensgezel.

Voeding

Weet je niet welke voeding het best is voor je kat? Goede kattenvoeding zorgt voor voldoende voedingsstoffen en is goed verteerbaar. Katten eten uit zichzelf voornamelijk spiervlees om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Of je kiest voor droge voeding of natte voeding (pouches en blikjes) hangt vooral af van de smaak en voorkeur van je kat. Je moet hiervoor niet inboeten aan kwaliteit.

Natte voeding:

  • Smaakvoller
  • Beter verzadigingsgevoel, ideaal voor katten met overgewicht
  • Je kat krijgt meer vocht binnen dan bij droge voeding, dus minder kans op constipatie of blaasontsteking

Droge voeding:

  • Gemakkelijker om te bewaren dan natte voeding
  • Je kat heeft minder last van tandsteen
  • Goedkoper

Een kat eet liefst een aantal kleinere maaltijden per dag. De hoeveelheid voeding die je telkens geeft, hangt af van het gewicht en de leeftijd van de kat.
Heb je een gesteriliseerde kat, is de kat een beetje zwaar, een gevoelige huid, een gevoelige spijsvertering… onze medewerkers in de winkel weten er raad mee.

Kattenbakvulling

Voor wie binnenshuis van zijn kat wil genieten is een kattenbak met kattenbakvulling onmisbaar: de keuze van de kattenbak wordt deels bepaald door de grootte van de kat. Kattenbakvulling zorgt ervoor dat de urine wordt geabsorbeerd zonder dat je last krijgt van nare geurtjes.

We kunnen drie soorten kattenbakvulling onderscheiden:

  • Niet-klontvormende kattenbakvullingen: deze absorberen de urine van de kat goed tot heel goed, maar de natte korrels vormen geen klompjes.
  • Klontvormende kattenbakvulling. De korrels die nat worden van de urine vormen klontjes die makkelijk kunnen uitgeschept worden. Gevolg: veel economischer in gebruik en veel minder restafval.
  • Ecologische / composteerbare kattenbakvulling. Gemaakt van hout of plantaardige vezels. Deze kan na gebruik op de composthoop of in de tuin. Deze zijn heel milieuvriendelijk en zorgen voor veel minder afval.

Bij Oh’Green vind je een breed assortiment kattenbakvullingen, elk met hun specifieke eigenschappen. Laat je adviseren in je Oh’Green winkel in de buurt.

Katten in huis

Het is altijd leuk om je kat te verwennen met een eigen plek in huis. Het is natuurlijk mooi meegenomen als de mand of het kussen van je kat ook mooi past in je interieur. Gelukkig hebben we bij Oh'Green genoeg keuze, voor elke smaak en stijl.

Kattenkrabpalen zien er niet alleen leuk uit voor de kat, maar zijn vooral ook nuttig. Eerst en vooral kunnen de katten er hun nagels aan onderhouden. Zonder krabpaal zullen ze een stoel, bank of het behangpapier gebruiken… en dat wil je niet. Katten markeren met hun nagels ook hun territorium. En dat is uiteraard een natuurlijke behoefte van je kat.

Tenslotte is het niet alleen nuttig maar ook gewoon leuk om een krabpaal in huis te hebben. Je kat kan zich uitleven, springen,… en in topvorm blijven.