Home » Inspiratie » Desserten » Limoen-ijs

Limoen-ijs

 

 

Ingrediënten:

  • 475 ml volle slagroom
  • 235 ml halfvolle slagroom
  • 225 gr suiker
  • 3 eetlepels geraspte limoenschil
  • 5 eierdooiers
  • 180 ml vers limoensap

 

Werkwijze:

Breng de volle en halfvolle slagroom met limoenrasp aan de kook op een laag vuur. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Haal de pan van het vuur, dek af en laat het mengsel 10 minuten rusten.

 

Haal het deksel van de pan en breng het roommengsel opnieuw aan de kook op een laag vuur. Klop de eierdooiers in een kom en roer 120 ml van het warme roommengsel door de eieren. Doe dit steeds met een paar eetlepels tegelijk. Zo voorkom je dat de eieren gaan koken. Voeg het eimengsel toe aan de pan en blijf roeren. Verwarm het mengsel 5 tot 10 minuten, tot de room aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Dek het mengsel af en zet dit een nachtje in de koelkast.

 

Roer het limoensap door het koude roommengsel. Giet het mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant. Schep het ijs daarna in een bakje en zet 4 uur in de diepvries.