Home » Inspiratie » Desserten » Heerlijke homemade ijslollies

Heerlijke homemade ijslollies

In: Desserten

Er zijn maar weinig dingen zo verfrissend als een ijsje op een zomerse dag. Plots kan je die warme temperaturen weer helemaal aan. En ze smaken eens zo goed als je ze zelf hebt gemaakt. Bovendien bieden homemade ijslollies veel voordelen. Je bepaalt zelf hoe gezond ze zijn. Je maakt ze heel gemakkelijk zelf en legt in geen tijd een gigantische voorraad aan. Je kan al je favoriete smaken gebruiken. En om het helemaal die extra touch te geven zijn er de originele ijsvormen van Lékué.

Zelf aan de slag

Zelf ijslollies maken is een verfrissende bezigheid. Allereerst moet je met je creativiteit aan de slag. De mogelijkheden zijn immers eindeloos. Heb je een lekkere fruitige combinatie in je hoofd? Aardbei- rabarber of misschien wel citroen-gember? Perfect mogelijk. Maar niets houdt je tegen om out of the box te denken. Je eigen mojito-ijsje? Kan perfect. Een Nutella-ijsje? Waarom niet. Het enige dat je kan tegenhouden is je eigen verbeelding.

Recept mojito-ijsje - ingrediënten:

  • 3/4 kop rietsuiker
  • 3/4 kop vers limoensap
  • 1/2 kop water
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2 el tequila
  • 2 el fijngehakte munt
  • 2 el sinaasappellikeur

Aan de slag:

Doe de rietsuiker, het limoen-, en sinaasappelsap in een pannetje en voeg ook het water toe. Laat koken tot de suiker opgelost is. Haal van het vuur en laat afkoelen. Eenmaal afgekoeld blend het samen met de tequila, de munt en de sinaasappellikeur tot alles glad is.

Vul de vormpjes, plaats het stokje en laat een nacht in de diepvries staan.
Haal uit de diepvries bij + 25°C

Calippo - Lékué

Van nicecream tot waterijs

Zelf ijsjes maken is ook zelf de controle hebben over calorieën. Heb je bijvoorbeeld al gehoord van nicecream? Dat is ijs zonder schuldgevoel met als basis bevroren bananen en andere bevroren vruchten die je in de blender steekt. Als je deze lang genoeg laat draaien, krijg je een lekker ijsje met romige structuur maar dan zonder de room. Pimp eventueel met honing, cacao of vanille. Je kan dit ijs gewoon meteen opeten.

Ook waterijsjes maak je makkelijk calorievriendelijk. Kies hiervoor een goed rijp, zoet stuk fruit. Hoe meer vocht het fruit bevat, hoe minder andere calorieën je hoeft toe te voegen. Neem bijvoorbeeld watermeloen. Lekker zoet van smaak en boordevol vocht is het een ideaal stuk fruit om mee aan de slag te gaan. Kies je toch liever voor fruit dat een beetje extra vocht nodig heeft? Dan is kokoswater een ideale aanvulling. Kokosmelk kan ook, maar die ijsjes zijn dan weer net iets minder gezond.

Ingrediënten:

  • Een halve watermeloen in stukken
  • 1 el limoensap
  • 1 el honing

Werkwijze:

Pureer de watermeloenstukjes samen met het limoensap en de honing in de blender tot alles zacht is. Doe alles in een kom en zet die 2 à 3 uur in de vriezer tot alles wat bevroren is, maar nog niet volledig.

Vul de waterijsvormpjes met het watermeloenmengsel en laat het een nachtje in de diepvriezer.

In alle vormen en kleuren

Met leuke vormen maak je leuke ijsjes. In de vorm van een potlood, voet, twister of raket? Of fris en fruitig in de vorm van een aardbei, ananas of watermeloen? Of lekker traditioneel als een calippo? Alles is mogelijk met de vormen van Lékué. Varieer bovendien met verschillende kleuren en de wandeling naar je diepvriezer wordt je favoriete uitstap deze zomer!