Home » Inspiratie » Desserten » Cupcakes voor Driekoningen

Cupcakes voor Driekoningen

 

 

 

Op 6 januari bakken velen onder ons traditioneel een lekkere Driekoningentaart. Wie de boon in zijn stuk taart vindt, mag voor één dag koning(in) worden! Doe het dit jaar lekker anders en verstop de boon in overheerlijke Driekoningen-cupcakes. Deze cupcakes smaken naar lekkere frangipane en smelten in elke kindermond. De perfecte lekkernij voor Driekoningen!

Ingrediënten:

  • 125gr kristalsuiker
  • 125gr amandelpoeder
  • 125gr boter
  • 2 eieren
  • 25gr bloem
  • Abrikozenconfituur
  • 60gr bloemsuiker
  • Amandelschilfers
  • 1 eetlepel water

Werkwijze:

  • Haal de boter uit de ijskast en laat deze warmen op kamertemperatuur.
  • Meng de boter nu met 1 ei in een kom.
  • Meng in een andere kom de kristalsuiker en het amandelpoeder. Blijf goed roeren totdat dit een mooi geheel vormt.
  • Meng de twee kommen nu voorzichtig samen tot een luchtig geheel. Doe vervolgens hieronder ook het tweede ei en de bloem.
  • Neem uw ovenschaal voor cupcakes en leg hier papieren cupcake-vormpjes in. Verdeel het deeg gelijk over de verschillende vormpjes.
  • Verwarm de oven op 180°C en bak de Driekoningen-cupcakes ongeveer 15 tot 20 minuten.
  • Laat de cupcakes goed afkoelen.
  • Nu is het tijd om de cupcakes te vullen en de boon te verstoppen voor Driekoningen. Snijd voorzichtig het hoedje van de cupcake eraf. Maak een holte in de cupcakes en vul dit met abrikozenconfituur. Gebruik hiervoor een smal theelepeltje. Verstop in 1 cupcake ook de boon voor Driekoningen. Zet vervolgens het hoedje zorgvuldig terug op de cupcake.
  • Nu gaan we de cupcakes voor Driekoningen feestelijk versieren met glazuur en amandelschilfers. Meng het water en de bloemsuiker en smeer het glazuur op de cupcakes. Versier vervolgens met amandelschilfers, zodat deze in het glazuur verwerkt zijn.
  • Klaar om te smullen en te ontdekken wie koning(in) wordt voor één dag…