Home » Inspiratie » Desserten » Chocolade macarons

Chocolade macarons

 

 

Knapperig aan de buitenkant en heerlijk smeuïg aan de binnenkant. Deze hemelse chocolade macarons doen ons het water in de mond lopen. Deze trendy gebakjes zijn fantastisch lekker. Met wat geduld en oog voor detail tovert u zo de smakelijkste chocolade macarons op tafel!

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • Zout
  • 180gr bloemsuiker
  • 120gr gemalen amandelen
  • 1 eetlepel ongezouten cacaopoeder
  • 130gr pure chocolade
  • 40gr room met een vetgehalte boven 40%
  • 85gr ongezouten boter

Werkwijze:

  • Splits het eiwit en het eigeel van de 3 eieren.
  • Voeg vervolgens een snufje zout aan het eiwit toe en klop dit stijf in een kom.
  • Meng in een andere kom de gemalen amandelen, bloemsuiker en het cacaopoeder tot een mooi geheel. Voeg dit daarna voorzichtig toe aan het opgeklopte eiwit.
  • Giet het mengsel in de spuitzak en spuit steeds een toefje op de uw macaron-bakmat. Laat het beslag 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Verwarm uw oven nu voor op 150°C.
  • Nu heeft u tijd om de vulling voor te bereiden. Smelt de pure chocolade au bain marie. Als deze is gesmolten, voeg dan rustig de room en de boter toe. Meng alles goed en laat het dan even afkoelen.
  • Leg uw macarons nu ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze er vervolgens uit en laat ze rustig afkoelen.
  • Nu kan de vulling tussen de twee macaronkoekjes. Vul een spuitzak met de vulling en voorzie de helft van de koekjes op de platte kant van chocoladevulling. Plaats het tweede koekje met de platte kant er bovenop. Uw chocolade macaron is klaar!
  • Als alle macarons zijn gevuld, kan u ze best nog een uurtje in de ijskast plaatsen voor een optimale smaak en structuur.
  • Voor een leuk effect kan u de vulling maken met witte chocolade. Zo heeft u een bruin koekje met een witte vulling.