Home » Inspiratie » Buiten leven » Zo breng je sfeer in je tuin

Zo breng je sfeer in je tuin

Een tuin is dag en nacht genieten. Of je nu ’s ochtends van je koffie slurpt in de ochtendzon, een dutje doet in de schaduw van een boom, van een aperitief geniet met een fris briesje of de avond in gaat met een gezellige bbq… een tuin zorgt dag en nacht voor sfeer en gezelligheid. Het is dus geen overbodige luxe om die sfeer extra naar boven te halen met een sfeervol lampje, mooie potten of een verkoelende waterpartij.

3-delige kit terrasvijver met houten frame - Quadra, 365 liter, 118x78x44cm

Coole verkoeling

Water is onmisbaar in de tuin. om in leven te blijven, een waterelement in je tuin zorgt ook voor wat leven in de brouwerij. Dankzij een terrasvijver krijg je elke dag live een natuurdocumentaire voor je neus terwijl je de nodige vitamine D absorbeert. Bovendien zorgt een terrasvijver voor de nodige rust. Kies voor vijverplanten die in de hoogte groeien en voor zuurstofplanten die de waterkwaliteit ten goede komen. Nog snel een handige filter en je hebt er amper nog omkijken naar.

Naast water voor dieren en planten kan je zelf ook soms best wat afkoeling gebruikenEen tuindouche is dan geen overbodige luxe. Met een simpele aansluiting neem je een douche in de tuin. Of wil je het eerder subtiel? Dan is een vernevelaarset een goed idee. Zo’n set zorgt immers voor een aangename verfrissing op warme dagen. Het water wordt zo fijn verneveld, dat het als een koele sluier in de lucht hangt en de omgevingstemperatuur kan laten dalen met 6°C. En het handige is dat je hem overal aan kan bevestigen: een parasol, een tuintent, een pergola… noem maar op!

Solarlantaarn Rider - teak & aluminium, wit of zwart, verschillende formaten

De verlichte tuin

Zonder licht wordt het moeilijk om ’s avonds van je tuin te genieten. Wil je dus langer genieten, dan kun je maar beter zorgen voor enkele lichtbronnen. Hier onderscheiden we twee grote verschillen. Allereerst heb je de functionele lichtbronnen die perfect dienst kunnen doen om een boek te lezen, de weg naar het tuinhuis te vinden of de tafel te dekken.

Heb je echter een lichtbron nodig voor meer sfeervolle accenten? Dan hebben we goed nieuws want ook die vind je bij Oh’Green. Zo lijkt een tuin bijvoorbeeld visueel groter wanneer er achterin een lichtpunt wordt geplaatst. Ook het verlichten van paden zorgt ervoor dat de tuin veel dieper aanvoelt.
Heb je een opvallende boom, struik, sculptuur of waterpartij in de tuin? Zet dat dan eens in de spotlights. Het zorgt meteen voor extra sfeer wanneer het donker wordt.

Solar lantaarn Rennes (Luxform): ø 6,2 cm, h 43,5 cm, 5 lumen, incl. steker

Wil je niet je ganse tuin van elektriciteit voorzien maar wel overal lichtbronnen installeren? Geen enkel probleem, tegenwoordig zijn de alternatieven eindeloos. Zo zijn er sfeerlichtjes die werken op batterijen of op zonne-energie. Ook kaarsen kunnen een simpele maar uiterst doeltreffende manier zijn om sfeer in de tuin te brengen.

Herbruikbare wespenval + lokvloeistof (Edialux) / Electrische vliegenmepper

Weg sfeer

Een gewaarschuwd man of vrouw is er twee waard. In de zomer krijg je onvermijdelijk te maken met insecten. Laat ze de sfeer niet bederven en tref je voorbereidingen. Van een vliegenmepper tot wespenvallen: genoeg opties om insecten de sfeer niet te laten verpesten wanneer die er bij jullie net in zit!