Home » Inspiratie » Buiten leven » Terrasverwarming kiezen

Terrasverwarming kiezen

In het voorjaar en najaar koelt het ’s avonds razendsnel af. Wil je zoveel mogelijk van je tuin en terras genieten? Dan biedt een terrasverwarmer de perfecte oplossing. Er zijn verschillende soorten en maten van terrasverwarmers. Welke past nu het beste bij jouw wensen? Wij helpen je een handje om een terrasverwarmer te kiezen die voor jou het beste werkt.

Staande of hangende terrasverwarmer?

 • Staand
  Een staande terrasverwarmer is erg mobiel, waardoor je deze op verschillende plaatsen kan gebruiken. Deze modellen geven vooral warmte rondom de heater. Je kunt kiezen voor een groot model of een kleinere versie die meer warmte op zithoogte geeft.
 • Hangend
  Een hangende terrasverwarmer monteer je eenvoudig aan de muur of het plafond. Zo neemt het geen extra ruimte in en is het meteen gebruiksklaar. Er zijn ook hangende modellen die je met een koord kan ophangen in bijvoorbeeld een partytent of onderaan een parasol.

Terrasverwarmer op gas of elektrisch?

 • Gas
  Een terrasverwarmer op gas is meestal een staand model. Deze modellen zijn heel mobiel en kan je eenvoudig verplaatsen. Doordat je een gasfles moet voorzien, zijn deze modellen iets zwaarder.
 • Elektrisch
  Terrasverwarmers op elektriciteit verwarmen de ruimte met een lamp. Deze manier van verwarmen is iets goedkoper dan verwarmen op gas, maar je moet natuurlijk wel de nodige elektrische kabels voorzien. Vooral hangende modellen zijn op elektriciteit.

Genoeg warmte voor je ruimte?

Naast het model is het vermogen van een terrasverwarmer ook belangrijk. Hoe meer vermogen, hoe meer warmte de heater afgeeft. Als je een groot oppervlak wil verwarmen, kan je best verschillende terrasverwarmers plaatsen. Het is beter om twee modellen te plaatsen in plaats van 1 model met heel veel vermogen. Bij hangende terrasverwarmers wordt dan een afstand van ongeveer 70 cm aangeraden tussen de modellen.

Cosi sfeerlantaarn - de compacte oplossing

Heb je geen plaats voor een staande verwarming of kan je nergens een hangende heater plaatsen? Kies dan eerder voor één van de compacte gas modellen van het merk Cosi. Zo breng je warmte op je balkon of terras zonder enige plaats te verliezen. Ontdek de 6 verschillende modellen in onze winkels.

Extra tips

 • Zet een terrasverwamer op een plek met weinig wind.  Zo wordt de warmte niet weggeblazen.
 • Wanneer je een staande terrasverwarmer op gas hebt, let er dan op dat deze een omvalbeveiliging heeft. Op het moment dat de terrasverwarmer omvalt, wordt de gasaansluiting afgesloten. Zo kan er geen gas onnodig ontsnappen.
 • Een makkelijk accessoire voor een terrasverwarmer is een afstandsbediening. Zo hoef je niet steeds recht te staan om de warmte aan te passen.