Home » Inspiratie » Buiten leven » Staycation, geniet van je eigen tuin

Staycation, geniet van je eigen tuin

Heerlijk ontspannen en niets doen, dat is vakantie. Dit jaar geen keuzestress en eventuele drukte op de wegen, maar een vakantie in eigen tuin. Een staycation dus! Want je hoeft echt de deur niet uit te gaan om een heerlijk vakantiegevoel te ervaren. Met deze tips heb je in no time een relaxed gevoel en kom je helemaal ontspannen weer, nu ja, thuis!

Ligbed Hydra

Tip 1:

Alles begint met de ideale locatie. Je eigen tuin dus. Aan jou om hier een heerlijke Tuin van Eden van te maken. Ga voor een knusse leesplek onder de schaduw van een boom, kies voor een mooie tafel waarrond jullie gezellig spelletjes kunnen spelen of rond kunnen aperitieven. Of hang een hangmat tussen twee bomen om lekker in weg te dromen. De mogelijkheden zijn eindeloos om tot rust te komen. Vergeet zeker niet om bij aanvang van je staycation een goed boek aan te schaffen en zorg dat je ook af en toe de muziek buiten kan laten spelen.

Tip 2:

Ook de omgeving doet veel voor een vakantie. Dus waarom ga je dit jaar eens niet op vakantie naar de Provence in de bescheidenheid van je eigen tuin. Creëer zelf makkelijk deze geuren en kleuren met zuiderse planten. Laurier, tijm, lavendel,… allemaal planten die je tuin tot een zonnige oase zullen omtoveren. Of kies voor enkele mooie perkplanten. Deze zijn makkelijk in onderhoud en een lust voor het oog.
Bovendien neem je zo meteen je tuin eens even onder handen en is die sportieve uitdaging van je staycation ook meteen achter de rug.

Bolleke (Fatboy)

Tip 3:

Kies voor een sfeervolle verlichting. Zo rek je je vakantie en kun je tot een stuk in de nacht genieten van je eigen tuin. Of je nu kiest voor gezellige kaarsen of lampen op zonne-energie, licht brengt je tuin tot leven. Maar soms zorgt het ook al eens voor te veel leven. Insecten houden ook van een nachtelijke discoparty in je tuin. Niet getreurd, met de juiste middelen tegen insecten maak je al snel een einde aan het feestje en kan dat van jou tot in de vroege uurtjes doorgaan.

Tip 4:

Op reis nemen we graag de tijd om uitgebreid te tafelen. Dat hoeft in je eigen tuin niet anders te zijn. Haal je barbecue uit het tuinhuis, zorg voor wat heerlijke groenten, misschien wat vis en vlees en je bent vertrokken. Neem er ook gerust de tijd voor. Het is immers vakantie, geen enkele reden om je te haasten. Zorg ook voor een grote voorraad ijsjes in de diepvriezer!

Tip 5:

Heb je geen grote tuin? Niet getreurd. Ook op een klein terras of balkon creëer je al snel dat vakantiegevoel. Door een kleine barbecue of gourmetstel buiten te zetten, proef je de vakantie instant. Ook bloemen en enkele potten met verse kruiden zorgen voor een zorgeloze sfeer. Zet je smartphone even in vliegtuigmodus, neem een spannend boek in de handen en maak van je eigen terras een terrasje aan de Costa’s in Spanje. Salute!

Tip 6:

Last but not least: zorg voor voldoende entertainment. Een vakantie is ideaal om te ontspannen maar soms moet je het ook een beetje spannend houden. Zorg daarom voor voldoende entertainment. Zet de tent en overnacht eens in de tuin bijvoorbeeld. Of haal de watersproeier boven en hou een heus watergevecht. Of een laatste ultieme tip: wissel eens van tuin met vrienden. Jullie zetten een nacht de tent in hun tuin en je vrienden komen in jouw tuin slapen. Zo ontdekken jullie misschien meteen een hele hoop nieuwe dingen!