Home » Inspiratie » Buiten leven » Moestuinieren voor kinderen

Moestuinieren voor kinderen

Groentjes die je zelf hebt geteeld, smaken zo veel beter. Maak daarom een moestuintje met je kinderen. Ontdek samen week na week hoe hun lievelingsgroenten groeien. En maak er een heerlijk gezond én kleurrijk gerecht mee klaar. Wedden dat hun bordjes leeg zijn?

Een ruimte voor fantasie en creativiteit

Tuinieren samen met je kinderen is niet alleen een leuke bezigheid, ze leren zo bovendien meer over de natuur, bewegen wat meer en ademmen gezonde buitenlucht. Kinderen houden immers van een tuin met ruimte voor fantasie en creativiteit. Een ‘veilige’, gevarieerde plek waar je zelf dingen kunt ontdekken. Geef je kinderen een thuisgevoel in de tuin en ze zullen zelf willen experimenteren!

Tips bij het tuinieren

Een fantastische ervaring voor kinderen is om zelf bij te dragen aan het succes van een moestuin. Voor snelle resultaten is het handig om er niet alleen groentes, fruit en kruiden in te kweken, maar ook een aantal bestaande plantjes te poten. Voor kinderen is het bijzonder motiverend wanneer er al snel geoogst kan worden. Hiervoor kan je ook gebruik maken van onze Biozaden van Buzzy, deze garanderen namelijk altijd een succesvolle kweek.

Combibloembak Dubbelwandig Calipso

In deze miniserre groeien en bloeien je bloemen, groenten en kruiden in de beste omstandigheden. De dubbelwandige bak houdt kou en hitte buiten. De kap beschermt je bloemen tegen felle regen en zon. En het waterreservoir lest op tijd en stond hun dorst. Zo heb jij er amper werk mee en heb je toch lang plezier van je bloemen.

Extra troeven: je kunt de kap en voeten wegnemen, zo krijg je een gewone bloembak. Ook de tussenschotten in de bak zet je zoals je wilt. Verkrijgbaar in verschillende kleuren in al onze winkels.