Home » Inspiratie » Buiten leven » Jouw wintertuin!

Jouw wintertuin!

Bereid je wintertuin voor!

De winter komt eraan, maar laat ons de tuinliefhebbers geruststellen, dit betekent niet dat er niets meer te doen is. Of het nu regent, sneeuwt of waait, er is altijd iets te doen in of voor je tuin. Hier zijn enkele activiteiten waar iedereen met groene vingers zijn of haar hart aan kan ophalen!

Hellerobus

Laat je tuin schitteren met wintervaste planten

In de winter zijn de meeste planten in rust, maar sommige planten zijn dan net springlevend! Zo is er de Viburnum Tinus, een groenblijvende struik die van november tot april onafgebroken bloeit met mooie kleine witte bloemetjes, de Gaultheria of de Helleborus. Deze planten brengen kleur in de tuin, van wit naar roze en ze zijn echte winterplanten.

Bescherm je potten

Sommige planten houden het sowieso goed uit in de winter. Je geeft ze een nog een grotere kans om het hele winterseizoen lang op hun plaats te blijven door simpelweg pot pads te gebruiken. Deze verminderen de schade door vorst en vuil en beschermen tegen ongedierte.

Hou jezelf warm!

De strenge winter is niet alleen zwaar om te verduren voor je tuin, maar ook voor jezelf! Een warme jas, een hoed, een sjaal en waarom niet een paar Cheyenne laarzen. Ze zijn erg warm, 100% waterdicht.... en momenteel te koop bij Oh'Green!