Home » Inspiratie » Bloemen en planten » Mediterraanse schoonheid

Mediterraanse schoonheid

In: Bloemen en planten - Buitenplanten

Geen speciale vakantieplannen dit jaar? Breng de sfeer van de Méditerranée naar je tuin, terras of balkon met deze 4 zuiderse planten. Sluit je ogen, snuif de geur op en waan je op een patio met blauwe zee en schone witte stranden op een steenworp afstand.

Olijfboom vraagt om een siësta

De Olea Europaea of olijfboom heeft zijn roots in het oosten van het Mid­del­land­se Zee­ge­bied. Er zijn wel 20 verschillende soorten, maar ze hebben 1 ding gemeen: met deze loofboom met zilvergroene blaadjes waan je je direct in de Provence of Toscane. Olijfbomen hebben veel zon nodig, maar overleven ook prima in ons klimaat.

Belgische en Nederlandse groenspecialisten riepen de olijfboom uit tot tuinplant van juli. Daarom krijg jij nog tot het einde van de maand 20% korting op deze zuiderse topper. Haast je, voor het augustus is!

Oleander: vrolijke bloemen

De Nerium oleander komt uit de familie van de maagdenpalmen. Je vindt ze in het Middellandse Zeegebied en Azië. De bloemen bloeien in trosjes en variëren van wit over geel tot rood. Je zet ze als kuipplant in de tuin, als potplant op je terras of zelfs in je serre. Ingrediënten voor een gegarandeerd goede bloei: veel zon en liefde.

Let wel op, want deze plant is giftig. Hou hem dus buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Draag altijd handschoenen als je de oleander snoeit en maak je gereedschap nadien goed schoon.

Bougainville: alomtegenwoordig in het zuiden

De bougainville is wellicht de bekendste onder de tropische plantensoorten. Je vindt de roze, rode of oranje bloemen tegen zowat alle gevels in Spanje, Griekenland en Italië. Daarom mag de bougainville ook in jouw tuin niet ontbreken. Zet de plant in de volle zon, geef hem bijna dagelijks water en haal je bougainville in de winter weer binnen. Zo heb je volgend jaar opnieuw een kleurig boeket bloemen.

Toscaanse jasmijn: plezier voor de zintuigen

Deze klimplant met kleine, stervormige bloemen geurt héérlijk. De plant is op zijn best bij tropische temperaturen. Laat de Toscaanse jasmijn op de zonnigste plek groeien tegen een muur of schutting. De plant groeit tot 5 meter hoog.