Home » Inspiratie » Bloemen en planten » Kamerplanten » Krulvaren

Krulvaren

In: Bloemen en planten - Kamerplanten

De krulvaren is een tropische plant met een rijk verleden. Hij behoort tot één van de oudste planten op aarde en is daarom vaak te vinden als fossiel. De bladeren zien eruit als lange elegante veren en groeien weelderig uit het hart van de krulvaren. Ze kunnen wel tot 100cm lang worden!

De krulvaren is een pareltje voor elk interieur. Hij zorgt niet alleen voor een frisse groene toets,  maar zuivert ook de lucht. Daarom kan u deze plant veel vinden in bureaus en is hij een favoriet voor de verloren hoekjes van huiskamers.

Plaats: schaduwrijke plaats, zonder direct zonlicht.

Hoogte: 100cm

Kleuren: groen

Bloei: geen bloemen

Planten:

De krulvaren is een echte kamerplant  en houdt liefst van een constante, warme temperatuur rond 18°C. Voorzie hem van een bloempot met voldoende ruimte voor de wortels. De krulvaren houdt graag vocht vast in de potgrond, daarom kiest u best voor één die aan de onderkant gesloten is. Vul de bloempot met humusrijke potgrond.

Vermijd dat de krulvaren op een tochtige plek wordt gezet. Hij is zeker goed bestand tegen drogere lucht en centrale verwarming.

Verzorging:

De krulvaren vraagt weinig verzorging.

  • Hou de wortelkluit vochtig door regelmatig de krulvaren te begieten. Giet het water  in de potgrond en niet in het hart van de plant.
  • De krulvaren is in zijn nopjes bij hogere vochtigheidsgraden. Wilt u hem verwennen? Benevel de plant dan af en toe. Zo voorkomt u ineens ook beschadigingen door dop- en schildluizen.
  • Af en toe bemesten van de grond kan nooit kwaad. Dat doet u best om de twee weken van half mei tot oktober.
  • Schud om de 6 maanden de oude bladeren van deze plant af, zodat de nieuwe groene scheutjes mooi kunnen groeien.

Extra Tips

  • De lange bladeren van de krulvaren komen goed tot hun recht in mooie hangmanden of hoge potten.
  • Zoekt u nog een mooie plant voor in uw badkamer? De krulvaren gedijt goed in kamers met een hoge vochtigheidsgraad en is dus de ideale kandidaat!
  • De groene kleur van de plant is makkelijk te combineren met bloempotten in kleurrijke accenten. Houdt u van een moderner interieur? Ook strakke witte en zwarte bloempotten staan de krulvaren goed!