Home » Inspiratie » Bloemen en planten » Hippe planten voor op kot

Hippe planten voor op kot

In: Bloemen en planten - Kamerplanten

Of je nu een student bent en net op kot bent gaan wonen, of gewoon fan bent van een hangende botanische tuin bij je thuis: deze planten verdienen een plekje in je woning!
Hangend in de lucht of op je vensterbank, deze type planten vinden het allemaal best zolang ze maar kunnen floreren.

Hippe gatenplanten

Een plant die niet meer weg te denken is uit menig interieur is de opvallende Monstera ofwel gatenplant genoemd. Dit exemplaar is een kruipende klimplant en komt in vele soorten en maten.

Met de juiste verzorging groeit deze plant uit tot een monsterlijk grote schoonheid. Zet hem op een lichte plek in je interieur maar uit de volle zon en hou de potgrond licht vochtig.

Hangende Kokodama of stoere Aloë Vera

Hou je van planten in de lucht, haal dan eens een speelse Kokodama in huis. De "pot" die gemaakt is van natuurlijke kokos vezels is een perfect alternatief voor de plastic of keramieken bloempot zoals we deze kennen. Hang je ze liever niet op, dan kun je deze ook gewoon neerzetten op de vensterbank of bijzettafel.

Ga je liever voor een klassieker, kies dan voor de stoere Aloë Vera. Het voordeel aan deze plant is dat ze zowel in de volle zon als schaduw kan staan. Haar bladeren gebruikt ze om voeding en vocht op te slaan om droge periodes te kunnen overbruggen. In de zomer mag je haar gerust een plekje buiten geven. Bij Oh'Green vindt je vele soorten en formaten Aloë Vera's terug.

Krullende spinplant

Een leuke dankbare plant is de Chlorophytum ofwel graslelie genoemd. Deze luchtzuiverende plant wordt je beste vriend bij een lichte plek uit de volle zon en in een ruimte op kamertemperatuur. Hij vindt het ook niet erg als je hem in de winter een keertje vergeet water te geven. Af en toe een sproeibeurt houdt hem ook mooi in vorm.

De graslelie is van oorsprong een bodembedekker, maar staat echt fantastisch in een passende bloempot te stralen.