Home » Inspiratie » Bloemen en planten » De Lente hangt in de lucht

De Lente hangt in de lucht

- Bloemen In: Bloemen en planten

De winter lijkt lang of zelfs eindeloos en je wilt licht en kleur? Plant bloembollen! Maak een kleurrijke plantenbak door variëteiten, texturen en bladeren te mengen om een vensterbank of een inkom op te fleuren.

Een bloeiende basis

In deze tijd van het jaar zijn narcissen, muscari en viooltjes de sterren van de plantenbakken en potten!

Hyacinth

Ruik je de rijke geur van hyacint, dan weet je dat het echt lente is. Koop hem opgekweekt en wel, succes verzekerd in je tuin en op je terras.

De hyacint heeft het allemaal: eindeloos veel bloemen, een heerlijke geur en prachtige kleuren. Je vindt haar in het wit, blauw, geel, roze, oranje, rood of paars. Zet haar op een lichte plek, weg van tocht en verwarming. Veel aandacht heeft deze vrolijke geurbom niet nodig. Eens in de paar dagen een plens water is genoeg. Licht of donker, dat maakt haar niet veel uit.

Narcis

Knalgeel, wolkenwit en alles er tussenin. En dan is de narcis ook nog eens standaard uitgerust met een fraai loftrompetje waarmee ze het voorjaar aan kondigt. Niets geeft je tuin of huis lentekriebels als de narcis. Uit de bollen met groene scheuten groeien gladde stengels met smalle knoppen, die open plooien tot prachtige trompetbloemen. Plant de bollen in terrasbakken of in schalen voor binnenshuis.

Muscari

Noem het blauw druifje, druifhyacint of Muscari. Hoe je deze fijn gekleurde bollen-op-pot ook noemt, ze brengen kleur en lente in huis.

Druifhyacint dankt zijn naam aan de druifvormige bloemetjes, die in wit, blauw, lila, paars en roze voorkomen.Hoe koeler de voorjaarsbrengers binnen staan, des te langer ze er zullen bloeien.
Regelmatig water geven helpt de bol tot bloei te komen, van teveel water gaat hij rotten.