Home » Inspiratie » Bloemen en planten » Clematis Eriostemon

Clematis Eriostemon

In: Bloemen en planten - Buitenplanten

Arrosez régulièrement et saupoudrez son pied pour maintenir la fraîcheur. Ne couper que pour conserver une forme harmonieuse.
Les pucerons et les cochenilles peuvent causer la formation de suie. Retirez-les en pulvérisant une solution de savon noir.
Pendant les mois d'hiver (si planté dans des pots), placez l'Eriostemon dans un endroit frais et lumineux et protégez les arbustes à l'air libre d'un voile hivernal.
Enlevez les fragments des boutures en septembre et placez-les dans le renfermé. Tenez les boutures lapidées sous le cadre et placez-le après un an.

De Eriostemon wordt gekenmerkt door zijn spreiding en afgeronde poort, gekleed met kleine lancetvormige bladeren waarvan de randen zijn gebogen.

Plaats: Zonnig, uit koude wind

Hoogte: 1m80 tot 2m

Kleuren: roos-wit

Bloei: voorjaar

Planten:

Plant de eriostemon (of philoteca) in grond humus die goed gedraineerd is maar slechts neutraal of licht zuur van type. Voor een gepotte cultuur, kies een container waarvan het volume tweemaal die is van de kluit en gebruik een onderlaag dat bestaat uit half- en goede aarde.

Kies eerst en vooral zorgvuldig de locatie waar je de Eriostemon wilt planten, het houdt niet van verplaatst te worden. Plant het best in de lente. Raak de wortels die breekbaar zijn liefst niet aan om beschadiging te vermijden.

Verzorging:

  • Water regelmatig en strooi zijn voet om de frisheid te behouden. Snijd alleen om een ​​harmonieuze vorm te behouden.
  • Bladluizen en wolluizen kunnen roetvorming veroorzaken. Verwijder ze door een oplossing van zwarte zeep te spuiten.
  • Tijdens de winter maanden (indien in pot geplant) plaats de Eriostemon op een koele en lichte plaats en bescherm de struiken in de open lucht van een overwinterende sluier.
  • Verwijder in september fragmenten van verhoutte stengels en plaats ze in de muf. Houd gerooide stekken onder het frame en plaats het na een jaar.