Home » Inspiratie » Bloemen en planten » Buitenplanten » Een heerlijk geurende tuin

Een heerlijk geurende tuin

In: Bloemen en planten - Buitenplanten

Er is niets beter dan de geur van de eerste voorjaarsbloeiers om het lentegevoel op te roepen. Ontdek onze tips en geniet het hele jaar door van een heerlijk geurende tuin.

Syringa

De Syringa is een struik dat tot 5m groot kan worden. Bloeit met lila pluimachtige bloemen die een héérlijk geur verspreiden. Plant deze best op een zonnig plaats, in een vochtige en goed doorlatende grond. Het is ook een goede natuurlijke luchtzuiveraar.

Deze prachtige plant past zowel in kleinere als in grote tuinen. Als je ze correct snoeit kan je meerdere jaren van de heerlijke geur genieten.

Phyladelphus

De Phyladelphus (of Boerenjasmijn) begint in de late lente te bloeien en is zeer geliefd om zijn mooie, witte of roomwitte bloemen en zoete geur. De Boerenjasmijn stelt geen strenge eisen aan de bodem. Je plaats deze best in de zon dan in de schaduw.

De Boerenjasmijn is een heerlijke geurende struik waarvan meerdere soorten van bestaan, waarvan het ontstaan uit kruisingen tussen verschillende soorten komt. Vooral uit de Franse kwekerij ‘Lemoine’ kunnen we de mooiste hybride terugvinden.

Choisya Ternata

De Choisya Ternata is een groenblijvende plant met donker leerachtig blad en heerlijk geurende witte bloempjes. Deze zomerbloeiende struik plant je best op een goed doorlatende bodem en beschutte plaats in de tuin, beschermd tegen tocht en vriesweer. Choisya kan tegen een gevelmuur op het zuiden geplant worden en verdraagt zeer goed de droogte.

Om een tweede bloei in de nazomer te verkrijgen mag men na de bloei uitgebloeide takken licht terugsnoeien. In de lente knip je best de  dode takken tot de grond af.