Home » Inspiratie » Bloemen en planten » Bloembollen in pot planten

Bloembollen in pot planten

In: Bloemen en planten - Buitenplanten

Heb je tijdens het donkere voorjaar nood aan wat kleur op je terras of balkon? Dan kunnen bloembollen je daarmee helpen! Wij leggen je hieronder uit hoe je bloembollen in potten kunt planten.

Haal de lente in huis of op je terras met ons brede aanbod aan bloembollen, nu verkrijgbaar in al onze winkels!

De juiste pot kiezen

Eerst en vooral heb je een pot nodig waarin je je bloembollen gaat planten. Hiervoor kies je best een pot die diep genoeg is, ongeveer drie keer zo groot als de bloembol zelf. Zorg ervoor dat je pot ook een gat onderaan heeft zodat het overvloed aan water gemakkelijk kan weglopen. Zo voorkom je wortels die gaan rotten.

 

Bloembollen planten in 5 stappen

Om voor een goede waterafvoer te zorgen leg je als eerste laag wat oude potscherven, hydrokorrels of grind op de bodem van je bloempot of schaal.

  1. Strooi over de oude potscherven een laag potgrond.
  2. Plant daarna je bloembollen in de potgrond. Je kan ze vrij dicht tegen elkaar plaatsen voor een kleurrijk resultaat.
  3. Leg hierop een extra laag potgrond en druk deze stevig aan.
  4. Geef voldoende water.
  5. Om je pot tegen strenge vorst te beschermen kun je wat stro om de potgrond plaatsen, of breng de pot naar binnen.

 

Etagebeplanting

Met deze techniek kun je perfect je bloembollen in je pot planten. Je zorgt er eigenlijk voor dat je bloembollen in laagjes boven elkaar worden geplant, net als de etages van een flat. Let er wel op dat je de laatbloeiende bloembollen onderaan plant en de vroegbloeiende op de bovenste laag. Zo geniet je langer van je bloembollen, van januari tot soms wel in mei!

Extra tip voor je bloembollen in pot

  • Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals muscari, narcissen en hyacinten plant je best in het najaar, vanaf september tot december, vóór de eerste nachtvorst plaatsvinden.
  • Zomerbloeiende bloembollen zoals dahlia’s en calla’s plant je in het voorjaar, zodra de kans op nachtvorst voorbij is. Bekijk hier onze bloembollenkalender.